Óriási lett a Honor 8X, a Max változat pedig még nagyobb!

0

A kínai Huawei alá tartozó Honor márka titka talán abban rejlik, hogy képesek kitapintani a fiatalság lelkének rezgéseit, és arra rezonálva igyekszenek megalkotni újabbnál újabb készülékeiket. Ennek jegyében alkották meg a most leleplezett Honor 8X és 8X Max mobilokat, amelyek a középkategória felsőbb szegmensében arathatnak sikert.

A fiatalok számára a legfontosabb a divatos külső, a kellően erős hardver, a jó kamerák és a minél mérsékeltebb árcédula. Összességében véve a két új mobil remekül megfelel ezeknek a kritériumoknak. A kettő közül a kisebb rendelkezik a nagyobb nyers erővel, köszönhetően a burkolat alá épített HiSilicon Kirin 710 lapkának, ami kiszereléstől függően 4 vagy 6 GB RAM mellett végzi a számítási feladatokat. A Honor 8X kínálja a nagyobb felbontású kamerákat is, hiszen a hátlapon egy 20 megapixeles f/1.8 apertúrájú, valamint egy 2 megapixeles érzékelő található.

Az előlapon pedig egy 16 megapixeles, f/2.0 rekeszértékű szenzor készíti a fotókat. A Honor 8X csak testvéréhez képest mondható kisebb méretűnek, hiszen a képernyője 6.5 colos, 2340×1080 pixeles felbontással. Ez a megjelenítő bőven nagyobb, mint a Samsung Galaxy Note 9 vagy a OnePlus 6 kijelzője, pedig az említett delikvensek sem mondhatóak aprónak. A mobil akkumulátora támogatja a gyorstöltést, és 3750 mAh kapacitással bír. A készülék támogatja két SIM kártya egyidejű behelyezését, ráadásul úgy, hogy ettől függetlenül bármikor bővíthetjük a háttértárat, szóval ez nem a megszokott hibrid aljzat.

A Honor 8X Max képernyője azonban még ennél is nagyobb, a 7.12 colos panelen 2244×1080 képpont sorakozik, társánál sokkal kisebb szenzorszigetet kapott, ami leginkább egy esőcseppre hasonlít. Egy ilyen brutális kijelző mögé aztán tényleg kell a kakaó. Így aztán az akkumulátor sem lett kispórolva, jelen esetben egy 5000 mAh kapacitású telepről beszélhetünk, ami szintén táplálható gyorstöltés révén.

A telefon testében Qualcomm Snapdragon 636 processzor szunnyad, 4 GB RAM társaságában várja, hogy megidézzék erejét. Aki nagyobb erőknek szeretne parancsolni, választhatja a Snapdragon 660 lapkával, valamint 6 GB RAM-mal felszerelt Honor 8X Max-ot, ám az majd csak valamikor októberben lesz kapható. A fényképek készítésére egy 16 megapixeles f/2.0 rekeszértékű, valamint egy 2 megapixeles érzékelőből álló hátlapi duál kamerakészlet használható, míg a képernyő felőli oldalon 8 megapixeles, f/2.0 apertúrájú lencse virít.

A mobilok előrendelése szeptember 6-án indul, a kiszállítás pedig 11-én kezdődik. A Honor 8X 4GB/64GB-os verziója 180 eurót kóstál, a 6GB/64GB 200 eurót, a 6GB/128GB-s legmenőbb változat pedig “csak” 240 euróba kerül. A Honor 8X Max 4 GB RAM-mal és 64 GB háttértárral 230 euróért kapható, az erősebb verzió árcédulája egyelőre ismeretlen.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid