Meglepetés: vízállók lehetnek az új Samsung hajlítható mobilok

0

Szépen fejlődnek a hajlítható készülékek, a Galaxy Z Fold 2 például már nagyságrendekkel jobb lett, mint az első Fold, és a hamarosan érkező Z Fold 3-mal kapcsolatban is nagy elvárásaink vannak. Azt viszont nem gondoltuk volna, hogy a vízállóságot is meg tudja oldani a Samsung, márpedig állítólag ez a helyzet.

Az egyik ismert szivárogtató nemrég azt írta Twitteren egy kérdésre válaszolva, hogy a Galaxy Z Fold 3 és a Galaxy Z Flip 3 is vízálló lesz, mégpedig az IPX8 minősítés szerint. Az X a porállóságot jelöli, ez van nem lesz, vagy csak még nem ismert a besorolása. A 8-as szám pedig a vízzel szembeni ellenállásra utal, és azt jelenti, hogy maximum 1,5 méter mélységben akár 30 percet is kibírnak a mobilok.

Amennyiben helytálló az értesülés, a Samsung újdonságai lehetnek a világ első vízálló hajlítható telefonjai. Ha belegondolunk, hogy mennyire bonyolult egy ilyen készüléknél a zsanér körüli rész, elképzelni sem tudjuk, hogy a gyártó hogyan képes megoldani a vízzel szembeni védelmet, minden bizonnyal komoly mérnöki bravúrról van szó.

A táblagépeket is kiváltó Galaxy Z Fold 3 és a kagylómobilokat idéző Galaxy Z Flip 3 egyaránt augusztus 11-én mutatkoznak be, a Samsung új okosóráival és a Buds 2 fülessel együtt. Az árakról is van már infó, ezeket itt találod.

Forrás, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid