Bejelentették a Samsung Galaxy Z Fold 2-t

0

Jelen pillanatban szinte minden a Samsung Galaxy Tab S7 és a Galaxy Note 20 modellek körül forog, de azért óvatosan megjegyeznénk, hogy a dél-koreai gyártó ha nem is mutatta be teljes egészében, azért mégis a közönség elé tárta következő flexibilis megjelenítővel ellátott okostelefonját. A mobil Samsung Galaxy Z Fold 2 névre hallgat, és sokat javult az előző generációhoz képest.

A belülre szerelt hajlítható képernyő az eddigi 7,3 colos képátlóról 7,6 hüvelykesre nőtt. A megjelenítőt a gyártó ultravékony üveggel, vagyis UTG bevonattal is ellátta, ami egyszerre fog jót tenni a tartósságnak és a képminőségnek. A kívülre szerelt kijelző is nagyobb lett, 6,2 colos méret mellett szinte a teljes előlapot elfoglalja, amikor a Samsung Galaxy Z Fold 2 össze van hajtva. Az előlapi és a belül található szelfikamerák pedig immáron egy-egy kivágás belsejében teljesítik szolgálatukat.

Egyelőre szó sem volt árazásról, mint ahogyan a hardveres részletek is homályba vesznek, szóval nincs hivatalos információ arról, milyen lapkakészlet, kamerák vagy akkumulátor került a specifikáció-listára. Úgy látszik, ezekkel meg kell várni a készülék szeptember elsejei bemutatóját, amikor egyúttal megkezdődik a telefon előrendelése.

Szerencsére azért nem repülünk teljesen vakon a Samsung Galaxy Z Fold 2 jellemzőit illetően. Az XDA fejlesztői közössége valamilyen módon birtokába került a telefon jellemzőinek. Ezen értesülések értelmében a belül található megjelenítő Dynamic AMOLED 2X típusú lesz, amely 120 Hz-es képfrissítési rátával büszkélkedhet, viszont az éppen aktuális képfrissítés a megjelenítendő tartalomhoz igazodik majd, szóval egy mozdulatlan kép esetében akár 1Hz is lehet, de ha kell, egészen 120 Hz-ig felmehet. S Pen támogatásról szó sincs, habár korábban lehetett hallani erről is pletykákat, ami pedig a panel felbontását illeti, ez egy 2208 x 1768 pixeles megjelenítő 5:4 képaránnyal. A belül található képrögzítő egység ezúttal egy kameralyukba került, a megjelenítő körüli keretek pedig sokkal vékonyabbak, mint az eredeti Galaxy Fold esetében.

A külső képernyő Super AMOLED technológiára épül, és fixen 60 Hz-es, egyébiránt 25:9 képarány, valamint 2260 x 816 képpontos felbontás jellemzi. Akárcsak a belső oldalon lévő hajlítható képernyő, ez is HDR10+ támogatással rendelkezik, és ha netán valaki az ujjlenyomat-olvasót keresné, azt a mobil oldalsó keretén fogja megtalálni, így az akkor is hozzáférhető, ha a Samsung Galaxy Z Fold 2 össze van csukva, de az elhelyezésének köszönhetően nyitott állapotban is használható.

Azon valószínűleg senki nem fog meglepődni, hogy a Samsung Galaxy Z Fold 2 belsejében a munka dandárját egy Snapdragon 865+ lapkakészletre bízta a gyártó, amely mellé 12 GB LPDDR5 RAM, valamint 256 GB-os belső tárhely teljesít szolgálatot. A készülék támogatja az 5G hálózatokat, ezen belül az mmWave és a 6 GHz alatti frekvenciákat egyaránt.

A hátoldalon található kamerakészlet esetében nem lesznek forradalmi változások, kapunk három 12 megapixeles modult, különböző lencsékkel. Az elsődleges képrögzítő optikai képstabilizátorral és f/1,8 rekeszértékkel bír, a pixelmérete pedig 1,8 μm, ez az érzékelő egyébként ismerős lehet a Samsung Galaxy S20-ról. Kapunk még egy ultraszéles látószögű és egy telefotó egységet, az előlapi kamerák pedig 10 megapixelesek és f/2,2 apertúrájú fix fókuszú lencsék mögött csücsülnek.

A Samsung Galaxy Z Fold 2 energiaellátását egy 4500 mAh kapacitású akkumulátorra bízták, ami támogatja a 25 wattos kábeles, valamint a 11 wattos vezeték nélküli töltést, emellett a készülék maga is képes tölteni az apróbb eszközöket indukciós metódus révén.

A készülék forgalmazása még az idén megkezdődik, kapunk kétféle bronz árnyalatot, valamint egy fekete variánst. A telefon zsanérja ugyanazt a “Flex Mode” ötletet alkalmazza, mint a Galaxy Z Flip, így a mobilt félig kinyitva is lehet használni. Bizonyos régiókban arra is lesz lehetőség, hogy a zsanért egyedi színnel ellátott bevonattal borítsuk be. Egyelőre ezeket tudni a Samsung Galaxy Z Fold 2-vel kapcsolatban, de szeptember elején kiderülnek a további részletek is.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid