Megnehezíti az APK fájlok telepítését az Android 11

0

Nem mindig csak pozitív változásokat hozhat egy új szoftververzió, és most az Android 11-nél is felbukkant egy kis probléma, mégpedig a Play Áruházon kívüli alkalmazástelepítéssel kapcsolatban.

Android 10-en, illetve a korábbi verziók esetében viszonylag egyszerű APK fájlokat telepíteni, csak felugrik egy ablak, hogy engedélyezd az ismeretlen forrásból származó alkalmazásokat, majd ha ezt megtetted, akkor visszajutsz a telepítési képernyőre, ahonnan indíthatod is a folyamatot.

Az Android 11 jelenlegi kiadása esetében azonban változtatott ezen a Google, többen is arra panaszkodtak a keresőóriás fejlesztői fórumán, hogy az engedély megadása után bezáródik a telepítés, vagyis kezdhetjük elölről, újra ki kell választanunk a kívánt alkalmazást.

A Google úgy reagált, hogy ez teljesen normális működés az Android 11-ben, az újonnan bevezetett Scoped Storage nevű fájlmenedzsment velejárója, ami jobb biztonságot és adatvédelmet nyújt. Ennek az az egyik következménye, hogy egy adott alkalmazás futtatása közben nem lehet azon változtatni, hogy milyen mappákhoz fér hozzá. Emiatt a telepítési engedély megadása után mindenképpen bezárja a rendszer a folyamatot, és teljesen elölről kell kezdenünk.

Ezt a plusz kört egyébként mindig csak az első alkalommal kell eljátszani, amikor egy adott forrásból telepítünk alkalmazást, de így is elég zavaró lehet, arról nem is beszélve, hogy a felhasználók egy jó része azt fogja hinni, hogy a telepítendő alkalmazás volt a hibás, és magától záródott be. Ezek után pedig lehetséges, hogy néhányan le is mondanak az appról.

Az Android 11 végleges verziója egyébként még nem jött ki, hivatalosan jelenleg a negyedik fejlesztői előzetes érhető el, amit hamarosan követ az első béta. Bízunk benne, hogy az új rendszer debütálásáig még meggondolja magát a Google, vagy kitalál valamit, ami megoldja ezt a problémát.

Forrás: AndroirdPolicevia

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid