Megnézték, mennyi amerikai alkatrész van a Huawei P30 Próban

0

Úgy néz ki, hogy végre megoldódik az USA és Kína közötti kereskedelmi háború, így a Huawei is fellélegezhet, ám érdekességképpen azért megnézték, hogy egész pontosan mennyi amerikai alkatrész található a kínai gyártó aktuális csúcsmobiljában, a P30 Próban. Az eredmény egészen meglepő.

A készülék összesen 1631 elemre bontható, ezekből pedig mindössze 15 darab komponens származik az USA-ból, ami kevesebb, mint 1%, viszont különös módon az előállítási költségnek ezek adják a 16,3%-át.

És miért kerül ilyen kevés alkatrész ilyen sokba? Nos, példának okáért ott van a DRAM, ezt egy Micron nevű cég gyártja, melynek székhelye Ohio államban található, és ez a második legdrágább része a telefonnak az OLED panel után, ami a kínai BOE mérnökeinek munkáját dicséri.

A legdrágább alkatrészek a P30 Próban

A processzor természetesen házon belül fejlesztett, a NAND flash pedig a Samsung terméke, míg a kamerákat a Sony műhelyében alkották.

Egyébként az amerikai cégeket is rettentően rosszul érintette, hogy nem szállíthattak a Huawei-nek, hiszen ez komoly bevételkiesés, szerencsére nemrég bejelentette Donald Trump amerikai elnök, hogy feloldják a korlátozásokat.

Forrás, via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid