Megnézték, mennyibe kerülnek a Galaxy S10+, a Huawei P30 Pro és az iPhone XS kamerái

0

Általában érdekes látni, hogy a méregdrága csúcsmobilok mögött mekkora költségek lapulnak, és most megvizsgálták, hogy mennyibe kerül az Apple, a Huawei és a Samsung aktuális zászlóshajának kamerarendszere.

Egy friss jelentés szerint a három gyártó közül a Huawei költi a legtöbbet a csúcsmobilja kameráira, összesen 56 dollárba kerül a P30 Pro öt darab szenzora, amiben benne van többek között a 40 MP-es fő érzékelő és a periszkópos zoom kamera.

A Samsung ennél valamivel kevesebbet, 44 dollárt költ egy Galaxy S10+ esetében kamerákra, míg az Apple a legkevesebbet, nekik 34,5 dollárból kijönnek a szenzorok az iPhone XS és XS Max esetében. Az almás mobiloknál kevesebb a kamera, de van egy fejlett 3D-s arcfelismerő rendszer az előlapon, ami szintén benne van ebben az összegben.

Ha csak a hátlapi kamerákat nézzük, akkor a Samsung 1,4-szer, a Huawei pedig 1,9-szer annyit költ minden egyes legyártott készüléknél, mint az Apple.

Fontos azonban kiemelni, hogy ezek az összegek és arányok csak magára a hardverre vonatkoznak, a fejlesztési költségek nem ismertek.

Forrás: AppleInsider, Via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid