Átveszi az Android az iPhone-ok egyik fontos funkcióját

0

Az Apple nagyjából három és fél éve mutatta be az iPhone 6S-t, és ebben debütált a vállalat nyomásérzékeny megoldása, a 3D Touch. Azóta voltak már hasonló próbálkozások az androidos vonalon is, ám az új verzió, vagyis az Android Q már gyárilag támogatja majd ezt.

Az Android Oreo már tudott valami hasonlót, de ott még csak hosszú érintéssel próbálták imitálni az Apple megoldását. Az olyan gyártók, mint például a ZTE és a Samsung, már csináltak valódi nyomásérzékeny kijelzős mobilokat, de ezeknél erősen limitált volt a funkcionalitás. A Google viszont szeretne nagyobb teret engedni a technológia térhódításának, ezért a következő Android verzió valószínűleg már natívan támogatja majd az ilyen megoldásokat.

Az újítás nyomaira az Android Q dokumentációi között találtak rá, és kiderült a neve is, ami “Deep Press” lesz. A lényege nagyon egyszerű, különböző erősségű nyomásokra más-más funkció jöhet majd elő. Pontosabb részleteket egyelőre nem tudni, csak sejteni lehet, hogy valami olyasmi lesz, mint a 3D Touch, de az is lehetséges, hogy a Google egy teljesen más megközelítést alkalmaz majd.

Egyébként ezen kívül sok más újítás is debütál a következő Android verzióban, ezekről itt és itt írtunk bővebben.

Forrás: AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid