Mégsem jön olcsó hajlítható telefon a Samsungtól jövőre

0

Valamikor múlt héten kezdett el terjedni egy olyan szóbeszéd, mely szerint a Samsung egy rendkívül agresszíven árazott hajlítható mobillal szeretné letarolni jövőre a piacot, egy olyan készülékkel, ami nagyjából 400-500 dollárt (~138-173 ezer Ft) kóstálna. Mire mindenki elkezdett belelkesedni a hírre, maga a Samsung hűtötte le a kedélyeket. 

Igazából tényleg elég hihetetlennek hangzott az értesülés, de egyrészt mindenki úgy gondolta, hogy a Samsungnak kiemelt fontossággal bír a hajlítható mobilok minél szélesebb körben való terjesztése. Ráadásul egyáltalán nem idegen tőlük, hogy egyes készülékeikből olcsóbb, úgynevezett FE (Fan Edition) modellt adjanak ki. A gyártó viszont gyorsan eloszlatta ezeket a szóbeszédeket.

Samsung Galaxy Z Flip 5

Egy dél-koreai sajtóorgánum szerint a Samsungnak egyelőre nincsenek konkrét tervei egy középkategóriás hajlítható mobil létrehozására, vagyis eléggé határozottan tagadták a fentebb ismertetett értesüléseket. A Samsung Electronics egyik szóvivője szerint:

“Nem áll szándékunkban hajlítható okostelefonokat gyártani a középkategóriás árszegmensben, és a legutóbbi (ezzel kapcsolatos) pletykák alaptalanok.”

Úgy látszik, ha olcsó(bb) hajlítható mobilt szeretnénk vásárolni, Samsung készülékek helyett kénytelenek vagyunk például a Motorola ajánlatai között csemegézni. A RAZR 40 vagy más néven RAZR 2023 pont olyan középkategóriás készülék, amilyet a Samsung egyelőre nem óhajt gyártani. A Motorola RAZR 2023 699,99 dolláros áron kezdett az USA-ban, de most már lazán be lehet szerezni 499,99 dollárért is, vagyis abban az árkategóriábaban fut, amiben a pletykált Samsung mobil.

Motorola RAZR 2023

A kérdésre, hogy a Samsung tervez-e Fan Edition kiadást piacra dobni valamelyik hajlítható mobiljából, ugyanaz a szóvivő azt válaszolta, hogy egyelőre nincs semmi eldöntve az ügyet illetően. Ez azt is jelentheti, hogy mégiscsak lesz egy barátibb áron futó Galaxy Z Fold vagy Z Flip mobil a jövőben. Plusz arra is volt már példa, hogy egy cég bőszen tagadta valamilyen termékének érkezését, aztán végül mégis megjelent a pletykákban szereplő portéka…

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid