Megszűnt az HBO Max támogatása a Huawei telefonokon (frissítés: mégsem)

0

Az HBO Max tájékoztatta a felhasználóit, hogy a szolgáltatás nem támogatja tovább a Huawei készülékeit, így nem lehet többé telepíteni vagy frissíteni az appot a kínai gyártó telefonjain és táblagépein. (Frissítés: a Huawei közleménye szerint nincs gond, továbbra is működnek a streaming szolgáltatások.)

Frissítés: íme a Huawei közleménye a témáról:

Az HBO Max alkalmazás és a többi hasonló streamingszolgáltató – például a Netflix – applikációja továbbra is egyszerűen letölthető a Huawei készülékekre a gyártó saját alkalmazásáruházán, az AppGalleryn keresztül. Mindez igaz a Huawei újabb – Huawei Mobile Services (HMS) rendszerrel működő –, valamint a korábbi – Google Mobile Services (GMS) rendszer alapú – okostelefon modelljeire is. A videólejátszás az HBO Max alkalmazásban mind az új, mind a régi típusú modellek esetében működik jelenleg is.

 

Eredeti cikk:

Az HBO Max teljesen megszüntette a Huawei mobilok és tabletek támogatását, vagyis a vállalat eszközeire nem lehet többé telepíteni az appot, és a frissítés sem lesz elérhető. Az egyelőre nem derült ki, hogy aki már telepítette, annak fog-e működni a jövőben, és ha igen, akkor meddig.

A szolgáltatás támogatási oldalán az alábbi információt lehet olvasni az Android telefonok résznél:

Az HBO Max telepítése a hivatalos Google Play Store-on kívül máshonnan nem támogatott. A Huawei telefonok és táblagépek már nem támogatottak.

Az újabb, HMS-es Huawei modellekre eddig sem volt elérhető az HBO Max, így a mostani változtatás leginkább a régebbi, 2020 előtti típusokat érinti.

A HWSW szerint az állhat a döntés hátterében, hogy a Huawei nem kapta meg a Widevine DRM új verziójának a licencét, márpedig erre szükség van a szolgáltatás használatához. Amennyiben valóban erről van szó, más streaming platformok is követhetik az HBO Maxot, amelyek ugyanezt a DRM-megoldást használják. Ide tartozik többiek között a Netflix, a Disney+ és az Amazon Prime is.

Forrás, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid