Az iPhone 14 Pro dinamikus szigetéhez hasonló megoldást vezethet be a Xiaomi

0

Az iPhone 14 és 14 Plus modellek nem kínálnak túl sok újítást az előző generációhoz képest, de azért a Pro mobilok esetében tetten érhető a fejlődés. A korábbi széles notchot egy kapszula alakú kivágás váltja, amely a szoftvernek köszönhetően képes szélesebbre nyílni, és ezáltal extra opciókat biztosítani a készülék tulajdonosa számára. A legfrissebb hírek alapján nem kizárt, hogy a Redmi K60 vagy egy későbbi modell valami hasonlóval lesz felvértezve.

Arról korábban már mi magunk is beszámoltunk, hogy bizonyos MIUI fejlesztők már dolgoznak egy dinamikus szigetet idéző, ám korántsem hivatalos szoftveres megoldáson, de a koncepciót a Xiaomi maga is átveheti. A Xiaomi China elnöke, Lu Weibing nem teketóriázott, egyenesen a rajongókhoz fordult a kínaiak kedvenc közösségi oldalán, a Weibón, és arról kérdezte őket egy hozzászólásban, hogy valóban szükségük van-e egy általa “intelligens szigetnek” nevezett lehetőségre a gyártó készülékein. A Redmi K60-nal kapcsolatos felvetés megosztotta a felhasználókat, volt aki üdvözölte az ötletet, mások ellenezték.

Néhány elkötelezett vagy talán elvetemült szoftverfejlesztő már elkezdte megvalósítani az ötletet, az általuk készített MIUI-téma egy dinamikus szigetet idéző opcióval bír, amely használható az éppen játszott zene vezérlésére, értesítések megjelenítésére, vagyis nagyjából arra, amire az Apple eredetileg szánta a saját ötletét. A későbbiekben valószínűleg még többen fognak hasonló megoldásokkal előrukkolni.

Ha a Xiaomi rangos munkatársa a fogyasztók véleményét kérdezi az ügyet illetően, az erőteljesen arra utal, hogy a kínai gyártó koponyái is fontolgatják valami hasonló implementálását a saját készülékeiken.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid