Megbízható otthoni energia termelés és tárolás a válságos időkben

0

Az energiaválság a nyakunkon van, és emiatt hatalmas roham indult minden olyan eszközért, ami segíthet ennek az átvészelésében. A megújuló energiák jelenthetik az egyik legjobb megoldást, ezek közül is a napelem, amivel függetlenedni tudunk az energiaáraktól. A BLUETTI magas minőségű akkumulátor állomásokat és napelemeket kínál, ezekről lesz most röviden szó.

Az ilyen akkumulátor állomásokból sokféle létezik, a kisebbek jók lehetnek kirándulásokhoz, kempingezéshez, a nagyobbak például hétvégi házba, de olyan is van, amiről egy komplett háztartás el tud működni. A komolyabb típusok alkalmasak folyamatos használatra is, de ha csak áramszünet esetére tartunk egyet otthon, az is nagyon jól tud jönni.

A legjobb ezekben az akkumulátorokban, hogy nem csak a hálózatról lehet őket tölteni, jó időben kvázi ingyen energiával meg tudjuk oldani egy hordozható napelem segítségével, amit oda és úgy helyezünk el, ahogy akarunk.

Az Uswitch összehasonlító oldal felmérése szerint sokan már most is el vannak maradva az energiaszámlák kifizetésével, a teljes tartozás pedig háromszorosa a tavaly szeptemberi állapotnak. Az átlagos energiaszámlák rekordmagasságot értek el, és az előrejelzések szerint télen még tovább emelkedhetnek. Legfőbb ideje, hogy hosszú távú megoldásokkal álljunk elő.

A generátorok új korszaka

A napelemes generátorok jelenléte fokozatosan megváltoztatja a zöld és tiszta energiához való hozzáférés módját. A hagyományos, gázzal vagy fosszilis tüzelőanyaggal működő generátorokhoz képest a napelemes generátorok működés közben szinte nulla zajt, füstöt vagy egyéb káros kibocsátást termelnek.

A napfény napelemeken keresztül történő összegyűjtése és akkumulátorokban tárolható villamos energiává alakítása költségvetés-takarékos megoldást kínál a fenntartható energia felhasználására, miközben csökkenti a bolygónk szénlábnyomát.

Egy napelemes generátor beszerzése kezdetben költséges lehet, de a nap ingyenes és korlátlan energiaellátása hosszú távon megtérülhet.

Kiemelten ajánlott napelemes generátorok

A BLUETTI EP500 Pro, amely biztonságos és hosszú élettartamú 5100 Wh LiFePO4 akkumulátorral és egy 3.000 Wattos tiszta szinusz hullámú AC inverterrel ( 6.000W csúcsteljesítmény) van felszerelve, egy olyan erőmű, amely vészhelyzetben néhány napig az elektromos készülékek majdnem 99%-át kielégíti. A beépített MPPT inverter lehetővé teszi, hogy 2 órán belül 0-ról 80%-ra töltődjön fel pusztán a napsütés segítségével! További részletek ezen a linken.

BLUETTI EP500 Pro

Egy másik napelemes generátor, amely hamarosan megjelenik az európai piacon, a BLUETTI AC500+B300S kombó. Az AC500 a BLUETTI valaha gyártott legerősebb generátora, és a piacon lévő legtöbb hasonló generátor felett győzedelmeskedik. 100%-ban moduláris és 6 db B300S bővítő akkumulátorcsomaggal kompatibilis, hogy tovább növelje az összkapacitást 18.432 Wh-ra, így masszív tartalék áramforrássá válik, amikor és ahol csak áramra van szükség.

BLUETTI AC500+B300S

A fogyasztók gond nélkül működtethetik a nagy teljesítményű eszközöket az 5.000 W-os tiszta szinuszos inverterrel (10.000 W-os csúcsteljesítmény). Ha tartsz az energiaválságtól és a magas villanyszámlától, akkor az AC500 elindítja számodra az energiafüggetlenség új korszakát. Nem kell teljesen a közműhálózatra támaszkodni, és nem kell többé aggódni az áramhiány miatt. További részletek ezen a linken.

A fentiek mondjuk már elég komoly beruházási összeget igényelnek, de vannak kisebb akkus megoldásai is a vállalatnak. A BLUETTI EB55 + PV200 aksi és napelem kombó remek ár/érték aránnyal bír, ez is kiemelkedő minőségű, tartós, kisebb eszközöket simán el tudunk működtetni róla.

BLUETTI EB55 + PV200

A BLUETTI-ről

A BLUETTI több mint 10 éves iparági tapasztalattal igyekezett hű maradni a fenntartható jövőhöz a beltéri és kültéri használatra egyaránt alkalmas zöld energiatárolási megoldások révén, miközben kivételes környezetbarát élményt nyújt mindenkinek és a világnak. A BLUETTI több, mint 70 országban van jelen, és ügyfelek milliói bíznak benne világszerte. További információkért látogass el a BLUETTI oldalára.

Forrás: BLUETTI

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid