Dimensity 9000+ chipsettel debütált az Asus ROG Phone 6D és a 6D Ultimate

0

Végre hivatalosan is bejelentették az Asus ROG Phone sorozat legújabb tagjait, amelyek a ROG Phone 6D és ROG Phone 6D Ultimate nevet viselik. Az okostelefonok legfőbb érdekessége az, hogy a burkolatuk alatt vadonatúj MediaTek Dimensity 9000+ lapkakészlet rejtőzik, ami a Snapdragon 8+ Gen 1 ellenfele. (Hazai árak a cikk végén!)

Mindkét újdonság ugyanazt a 6,78 hüvelykes OLED a kijelzőt kapta, amely egyaránt kínál 10 bites színmélységet, 165 Hz-es képfrissítést, valamint HDR10+ támogatást. Egyébként ugyanilyen megjelenítő van a korábbi ROG Phone 6 modelleken is. A készülékek belsejében a bevezetőben már említett Dimensity 9000+ chipset zakatol, ami viszont megkülönbözteti egymástól a 6D és a 6D Ultimate variánst, hogy eltérő operatív memória és tárhely konfigurációkban kínálják majd őket. Az Ultimate modell forgalomba kerül 16 GB RAM-mal és 512 GB belső tárhellyel is, viszont az alapmodell esetében a háttértár legfeljebb 256 GB-os lehet.

Az Asus ROG Phone 6D telefonok hátoldalán továbbra is 50 megapixeles elsődleges képrögzítő modul foglal helyet, amely 1/1,56 colos szenzorral rendelkezik. Az érzékelő 1,0 µm-es fizikai pixelekkel dolgozik és f/1,9 rekeszértékű objektív mögött található. A kamerakészlet részét képezi egy 13 megapixeles ultraszéles látószögű modul f/2,2 apertúrával, valamint egy 5 megapixeles makró egység. A szelfikamera felbontása 12 megapixel.

Az okostelefonok belsejében található akkumulátor 6000 mAh kapacitású, a telep töltését akár 65 wattos adapterekkel is menedzselhetjük. A készülékek dizájn szempontjából sem változtak sokat a sorozat korábban bemutatott tagjaihoz képest, az Ultimate modell hátlapi ROG Vision PMOLED kijelzővel büszkélkedhet, az alap 6D variánson pedig RGB LED-es ROG logó virít a hátoldalon. Minden Asus ROG Phone 6 mellé kiadott tartozék kompatibilis az új okostelefonokkal is.

Az Ultimate modell mellé ugyanakkor készült egy új AreoActive Portal elnevezésű hűtőrendszer, amely közvetlen utat biztosít a telefon belső hűtési komponenseihez egy motoros zsanér révén. Amikor az aktív hűtést biztosító tartozékot csatlakoztatjuk a készülékhez, akkor a mechanika kinyit egy “szellőzőt”, ezáltal a ventilátor még hatékonyabban képes elvezetni a működés közben keletkező hőt. Mondanunk sem kell, hogy ennek a megoldásnak köszönhetően mennyivel stabilabb teljesítményre lehet számítani játék, vagy bármilyen más megerőltető tevékenység közben.

Az Asus ROG Phone 6D készülékek egyelőre csak szürke színben jelennek meg. Az alap modellt Magyarországon 12+256 GB-os változatban 423.390 forintért dobják piacra, a 16+512 GB-os ROG Phone 6D Ultimate-et pedig 616.090 forintért

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid