Megváltozott a YouTube app, új gesztusok és funkciók érkeztek

0

A mai naptól kezdve a Google a két legnagyobb mobil operációs rendszeren, tehát Androidon és iOS-en jelentős változtatásokat eszközöl a YouTube alkalmazással kapcsolatban. A frissítés új funkciókat, egyszerűsített felhasználói felületet, illetve különböző gesztusokat tesz majd lehetővé.

Lássuk akkor ezeket a változtatásokat és újításokat! Mostantól sokkal gördülékenyebben és intuitívabban léphetünk be, vagy léphetünk ki a teljes képernyős módból. Állított nézetben ha felfelé simítunk, a videó elfordul fekvő nézetbe, és teljes képernyős lesz. Ha minimalizálni szeretnél, nincs más teendőd, mint lefelé simítani.

A feliratok gombot most már nem a hárompontos menüben fogjuk megtalálni, hanem közvetlenül mellette, a videón lehet elérni. Teljesen ugyanez vonatkozik az automatikus lejátszás gombra is. Mostantól tehát ezek a vezérlők könnyebben elérhetőek lesznek, de más gombokat is átrendeztek, hogy az alkalmazás irányítása még csiszoltabb, még gördülékenyebb legyen.

Asztali felületen már egy ideje lehet használni a Fejezetek funkciót, mostantól ez a lehetőség az alkalmazásban is elérhető. Hogy mi is ez? Ez az opció megjeleníti a videó összes fejezetét, valamint az egyes fejezetek előnézeti képét, így egyszerűen válthatunk közöttük. Például ha valaki bemutat egy új okostelefont, de téged kifejezetten az akkumulátor érdekel, és az adott videós szentelt is neki egy fejezetet, akkor lehet egyből ugrani a lényeghez. Valószínűleg a YouTube egyik leghasznosabb lehetősége.

A navigációs élmény további javítása érdekében új műveleti javaslatok is kerültek az alkalmazásba, például az app figyelmeztet, ha érdemes elforgatni a kijelzőt, vagy ha egy videó sokkal nagyobb élmény VR módban. A közeljövőben egyébként lehet majd számítani további javaslatokra is – írja a Google blogbejegyzése.

Forrás: Google via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid