Megvan, mennyibe kerülhet a Xiaomi Mi 9

0

Bár a Xiaomi jobban tud titkot tartani, mint mondjuk a Samsung, azért a Mi 9-ről is kezdenek kiszivárogni a részletek, most például az állítólagos árakra derült fény.

Egyelőre két Xiaomi Mi 9 verzióról lehet hallani, az egyik az alap modell, a másik pedig a különlegesebb Explorer Edition, ami több kamerát, több RAM-ot, több tárhelyet és menő átlátszó hátlapot kaphat. Ezek az extrák azért indokolnak némi felárat, és most kiderült, hogy mennyiről is lehet szó.

Xiaomi Mi 9 színek

A normál Xiaomi Mi 9 a hírek szerint 3499 jüanba kerül majd Kínában, ami átszámolva 517 dollár vagy 146 ezer Ft. Ez nem hangzik soknak, de a Mi 8 ára tavaly 2699 jüanról indult, ami kb. 112 ezer Ft. Ez elég jelentős árnövekedés, de azért ne felejtsük el, hogy a Snapdragon 855 még egy nagyon friss hardver, és a Mi 9 az elsők között kapja meg, míg a Mi 8 tavaly jóval később debütált, csak május legvégén.

A Xiaomi Mi 9 Explorer Edition természetesen még drágább lesz, nem is kevéssel. Míg a tavalyi modell 3699 jüanba került Kínában a megjelenésekor, addig az újdonság 5999 jüanos ércédulát kaphat, ami durván 250 ezer Ft (a hazai ár persze ennél magasabb lehet majd).

Xiaomi Mi 9 Explorer Edition

Kétségtelen, hogy a Xiaomi új csúcsmobiljai a legjobbakkal lesznek egy ligában, viszont a rengeteg fejlesztést és az egyre több prémium funkciót nem lehet áremelkedés nélkül fenntartani, így a Xiaomi is arra az útra léphet, amire a OnePlus, a Huawei, a Honor és sokan mások.

Persze ne felejtsük el, hogy ezek egyelőre nem a hivatalos árak, azokra csak február 20-án derül majd fény. Más hírek szerint olcsóbbak lesznek a Mi 9 modellek, úgyhogy van még remény.

Via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid