Megvan, mikor érkeznek az első hivatalos Android 8.0 frissítések

2

A Google már három előzetes kiadást is elérhetővé tett az Android O-ból, ami már biztosan a 8.0-s verziószámot kapja, ám a végleges szoftver még várat magára. Szerencsére már nem olyan sokáig.

Az utóbbi években rendre ősszel debütáltak az új Android verziók, idén azonban valamivel korábban érkezhet az aktuális kiadás. Az AndroidPolice egyik munkatársa, David Ruddock szerint augusztus első vagy második hetében jelenti be a Google a végleges Android 8.0-t, és azonnal meg is indulnak a frissítések a Pixel és az újabb Nexus készülékekre.

A gyártói frissítésekre természetesen kicsit többet kell majd várni, de néhány újabb csúcsmobil valószínűleg már ősszel megkapja majd az Android 8.0-t. A friss szoftver kinézete nem változik sokat a Nougathoz képest, de azért lesz jó néhány érdekes és hasznos újítás. Kapunk például kép a képben funkció, megjelennek az értesítési pöttyök (Notification Dots) az alkalmazásikonokon, rendszerszinten elérhetővé válik a szövegmezők automatikus kitöltése, javul az üzemidő, gyorsabb lesz a bootolás, stb.

Az új verzió végső nevét egyébként még nem fedte fel a Google, egyelőre csak annyi biztos, hogy egy O betűs édességről nevezik majd el.

forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid