Újabb mélyponton a HTC

2

Sokszor írtunk már arról, hogy a tajvani HTC mennyire rossz helyzetben van ami a bevételeket és más egyéb fiskális ügyeket illeti. Sajnos most sem tudunk a vállalat rajongói számára semmi jóval szolgálni, a cég ugyanis még sosem zárta annyira rosszul az évet, mint ahogyan 2017 végén történt.

A gyártó 136 millió dolláros forgalommal zárta tavaly a decembert ami 29% os csökkenés a novemberi számokhoz képest. Ha a 2016-os decemberi bevételeket nézzük akkor a helyzet még rosszabb, az akkori forgalomhoz képest a visszaesés 37.3 százalékos.

A HTC U11+ a tavalyi év utolsó hónapjában került forgalomba, de szemlátomást már kevés volt ahhoz, hogy ezeken a tragikus állapotokon segítsen. 2017 összességében véve egy eléggé szomorú év volt a tajvani gyártó számára, a teljes évi bevétel mindössze 2.1 milliárd dollár volt, ez pedig a legalacsonyabb szám az elmúlt 13 évben.

A GSMArena sorba szedte a HTC bevételeit havi lebontásban

Bár a HTC által produkált bevételek valóban tragikusnak nevezhetőek, decemberben a remény fénye mégiscsak rávetült a vállalatra. A Google és a tajvani cég 1.1 milliárd dolláros megállapodást kötött, amit a helyi hatóságok már jóvá is hagytak, így az üzlet idén életbe is léphet.

A keresőóriás ezért az összegért cserébe hozzáférést kapott a vállalat hardvergyártásért felelős részlegéhez, és jó néhány szellemi szabadalomhoz, amelyeket felhasználhat a Pixel telefonok következő generációihoz, valamint különféle VR-ral kapcsolatos projektek megvalósításához.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid