Méregdrága, de halk memóriakártyát mutatott be a Sony

0

Már az sem volt teljesen hétköznapi dolog, hogy a Sony nem olyan régen egy méregdrága Walkman készülékkel rukkolt elő, de a japán gyártó most azzal vonta magára a nemzetközi tech sajtó – rosszalló – tekintetét, hogy egy túlárazott memóriakártyát szeretne azokra rásózni, akiknek mindene a minőségi zenehallgatás.

Az okostelefonok és táblagépek világában egy csak zenelejátszásra és klipnézegetésre alkalmas eszközzel a nagyérdemű elé kiállni jobb esetben zavart tekinteteket, rosszabb helyzetben harsány kacajokat eredményez. A Sony ZX2 elnevezésű masinája azonban mégis inkább felháborodást váltott ki a szaksajtóból, ugyanis az említett készülék árcéduláján 1200 dollár (kb. 320 ezer Ft) látható, ami valljuk be, kicsit sok egy “szimpla” zenelejátszó kütyüért.

Sony premium sound memoriakartya

A japán gyártó legújabb húzása viszont már apple-i szintekre lép. Konkrétan 155 dollárt szeretnének kérni egy Class 10-es, 64 GB-os memóriakártyáért, arra hivatkozva, hogy az erről visszajátszott zenei anyagokban nem lesz hallható az az idegesítő elektromos zaj, ami más, olcsóbb micro SD kártyáknál tapasztalható. Erre utal a kártyán látható “Premium Sound” felirat is. Bár a retorika valóban Steve Jobs cégét idézi, a cupertinoi vállalat legalább hisz a saját termékeiben, ami a Sony esetében most cseppet sem áll fenn:

We aren’t that sure about the product’s potential demand, but we thought some among people who are committed to great sound quality would want it

A fenti sorokat a vállalat egyik szóvivője nyilatkozta a The Wall Street Journal-nek, magyarul ez kb. annyit jelent, hogy nem biztosak a termék sikerességét illetően, de szerintük egy páran, akik a minőségi zenehallgatás hívei, meg fogják vásárolni.

A The Verge a homeopátiás gyógyszerekhez hasonlítja a Sony új, “csendes” memóriakártyáját, azaz szerintük több benne a placebo, mint a valódi hatás. Természetesen minden termék sikerességét és életrevalóságát a vásárlók döntik el, szóval adott a kérdés: nektek kellene egy ilyen “zajmentes” 64 GB-os micro SD kártya cirka 41 000 forintért? A kártya március 5-től lesz kapható, egyelőre csak Japánban.

PhoneArena, The Verge

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid