Félelmetesen drága okostelefonnal tért vissza a Vertu

0

A Vertu egy luxustelefonokra specializálódott márka, mondhatni nem a földi halandóknak készítenek mobileszközöket, mégis egy érdekes résztvevői a telefonos piacnak. Hosszú idő eltelte után végre életjelet adtak magukról, mégpedig egy Android rendszert futtató okostelefon formájában, ami az Aster P nevet viseli, és mondanunk sem kell, brutális árcédulát kapott.

Az eredetileg finn kézben lévő cég később tulajdonost váltott, így nem meglepő, hogy a bemutató rendezvény helyszíne Pekingben volt, itt leplezték le a titán kerettel, zafírüveg borítású megjelenítővel és bőr hátlappal ellátott újdonságot. Persze a belbecs már nem ennyire prémium, de azért még nem kell temetni a Qualcomm Snapdragon 660-at, a chipset jól szolgál a középkategóriában. 6 GB RAM-mal és 128 GB belső tárhellyel már egészen klassz összeállítás ez, de nyilván a jövendőbeli vásárlókat a gigabájtok érdeklik a legkevésbbé.

A mobil két különböző szériában lesz kapható, az egyik a Baroque, a másik pedig a Gothic nevet viseli, lényegi eltérés kizárólag a külsőben található közöttük. Az Aster P hátlapján két panelt látni, amelyek szárnyakhoz hasonló módon nyílnak ki, ide lehet pakolni a SIM kártyákat, és itt találni annak a kézjegyét is, aki megalkotta ezeket a készülékeket.

A Vertu nem a semmi miatt lett prémium gyártó, a telefonon van egy olyan szolgáltatásnak dedikált gomb, ami személyre szabottan igyekszik segíteni utazásokat, éttermi foglalásokat, és más hasonlókat menedzselni (ez nem egy virtuális asszisztens, hanem egy szupergazdagoknak szánt, úgynevezett concierge szolgáltatás). Nevezhetnénk akár Alfred gombnak is, hiszen afféle mobil komornyikról van szó. Ha ezt a gombot nyomod meg véletlenül, hirtelen azt veheted észre valaki hozott neked egy üveg pezsgőt, így igazából máris jobban kedveljük, mint Bixby-t.

A megjelenítő 4.97 colos és 1080p felbontású, az előlapon 20 megapixeles kamerát találni. A készülék Android 8.1 Oreo rendszert futtat, ám mivel ez egy kínai piacra szánt termék, Google szolgáltatásokra nem érdemes számítani. QuickCharge 3.0 révén lehetséges a 3200 mAh-s telep töltése, van V Talk titkosított hívástechnológia, illetve kapunk egy olyan exluzív alkalmazást is, ami azonnal zárolja a telefont, ha az a rossz kezekbe kerül. Az elsődleges kamera felbontása 12 megapixel, és így nagyjából mindent elmondtuk a mobilról, ami érdekes, egyet kivéve. Az árat.

A Vertu Aster P cseppet sem lett egy olcsó jószág, a készülék 4200 dollárnak (1 141 266 Ft.) megfelelő jüanért rendelhető a JD.com online kereskedő webáruházából. Ezért az összegért egy teljesen alap kiszerelést kapni a Baroque szériából, kérhetünk fekete, kék, karamell és narancs színű változatokat is. A Gothic emblémájú telefonok fekete-jáde és fehér színekben elérhetőek, 5100 dolláros (1 385 823 Ft.) áron. A legdrágább kiszerelés az Aster P Dazzling Gold, ami 14 120 dollárért vihető haza (3 836 827 Ft.)

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid