Mérföldkőhöz ért az androidos YouTube alkalmazás

0

A Google videómegosztó felülete a mai internetfelhasználó számára közel megkerülhetetlen. Egyeseknek az ingyenes zenehallgatást, másoknak a televízió helyettesítőjét, és szintén nem elenyésző számú embernek megélhetést biztosít az oldal. A YouTube Android operációs rendszerre fejlesztett applikációját elképesztően sok alkalommal telepítették mióta publikussá vált, a legújabb számok szerint már öt milliárdnál is többször.

Eredetileg az Apple iPhone első generációján futott YouTube kliens, ráadásul az egyik legfontosabb funkcióként is reklámozták a bemutató idején. Az almás gyártó elkötelezett volt, hogy a mobilján mindenképpen legyen YouTube lejátszó, ám a dolgok 2012-ben alaposan megváltoztak. A Google úgy határozott, átveszi az irányítást az iOS operációs rendszeren használható YouTube alkalmazás felett, és ezzel véget is ért az Apple-lel kötött megállapodás. Ezért kell az iOS felhasználóknak külön installálni a YouTube applikációt.

Természetesen a videólejátszó alkalmazás sosem látott népszerűségnek örvendett mind az iPhone-on, mind a korai Android operációs rendszerű telefonokon. A régi motorosok még emlékeznek, hogy akkoriban egy külön gomb segítségével lehetett aktiválni a videók magasabb minőségét. Micsoda idők voltak… Azóta folyamatosan nő a YouTube népszerűsége, és a napokban az 5 milliárd letöltést is átlépte az app a Play Áruházban.

Na persze a Google által fejlesztett egyéb Android alkalmazásoknak is megvan az óriási rajongótábora. Példának okáért a Gboard billentyűzet, a Gmail, a Google Kereső és a Google Fényképek már mind túlléptek az egymilliárd telepítésen. Nektek melyik a kedvenc Google szolgáltatásotok?

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid