Messze a Samsung a legnépszerűbb telefonmárka Európában

0

Az európai okostelefonpiac tizenkét egymást követő negyedéven át folyamatosan hanyatló tendenciát mutatott, ám ez 2024 első negyedében végre megtört, és a régió 2%-os növekedést produkált az előző évhez képest – derül ki a Canalys elemzőcég friss jelentéséből. A legnépszerűbb márka a Samsung volt, a vásárlók több, mint harmada tette le a voksát a gyártó mellett.

A szakértők szerint az idei év első három hónapjában 33,1 millió új készülék talált gazdára Európában, és minden eddiginél népszerűbbek voltak a prémium kategóriás okostelefonok. A 800 dollárnál többe kerülő készülékek adták az eladások 32%-át.

Valószínűleg keveseket lepünk meg azzal, hogy a Samsung vezette a piacot 37%-os részesedéssel, a sikerét pedig elsősorban a Galaxy S24 modellek iránti óriási keresletnek köszönhette. A zászlóshajó mobilok eladásai 58%-kal ugrottak meg az egy évvel korábbi Galaxy S23 készülékekhez képest, és összesen 4,3 millió darabot értékesítettek belőlük Európában, ez a szám egyébként a három modellre együttesen vonatkozik.

Az ezüstérmet az Apple szerezte meg a maga 22%-os piaci jelenlétével. Az iPhone 15 Pro Max, amelyből 2,6 millió, és az iPhone 15 Pro, amelyből 1,6 millió kelt el, voltak a legnépszerűbb modellek.

A harmadik helyen a Xiaomi áll, övék a szektor 16%-a, sikerük oszlopa pedig a Redmi 13C, amelyből 1,2 millió talált gazdára, valamint a Redmi Note 13 4G, amely 1,1 millió tenyérbe jutott el a vizsgált időszak alatt. A Motorola 2,1 millió, a Honor pedig 1 millió okostelefont adott el 2024 első negyedévében itt, az európai régióban, így előbbi 6, utóbbi pedig 3%-ot hasított ki magának a piacból. A Canalys szakértői szerint az év hátralévő részében további 1%-os növekedésre lehet számítani.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid