Miért jó választás karácsonyra egy robotporszívó?

0

Robotporszívó karácsonyra? Sokan talán még mindig szkeptikusak, ha ez a feltételezés előkerül, márpedig manapság egyre gyakoribb, hogy a karácsonyfa alatt valamilyen hasznos okoseszköz, esetleg egy háztartási gép bukkan fel.

Amiért a robotporszívó kapcsán sokan még mindig felvonják a szemöldöküket, ha ezek az eszközök karácsonyi ajándékként szóba kerülnek, az leginkább az árcédula, hiszen rengetegen úgy tartják: az ilyen termékek több százezer forintos árkategóriát képviselnek.

Ez azonban ma már egyáltalán nem érvényes állítás, méghozzá olyannyira nem, hogy különösebb kompromisszumok nélkül is lehetőségünk van bőven százezer forint alatt jól működő robotporszívót vásárolni.

Ha felkeltettük a figyelmedet, az alábbiakban nemcsak konkrét modelleket ajánlunk figyelmedbe, hanem azt is elmondjuk, hogy milyen előnyei vannak egy robotporszívónak és miért tekinthetők jó döntésnek karácsonyi ajándékként.

Miért jó döntés karácsonyra a robotporszívó?

Kezdjük rögtön a legfontosabb kérdéssel, hiszen minden ajándékválasztás előtt felmerül a kérdés, hogy biztosan jó döntés ez kiszemeltünk számára?

Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat az előnyös tulajdonságokat, amelyek téged is garantáltan meggyőznek arról, hogy 2022-ben ott van a helye a karácsonyfa alatt egy robotporszívónak.

A belépő kategóriás modellek már nem túl drágák

Az első és legfontosabb, amiért érdemes felvenni a karácsonyi ajándékok listájára egy robotporszívót, az nem más, mint az árcédula. Ma már egy ilyen takarítógép egyáltalán nem tartozik a megfizethetetlen luxuscikkek táborába, éppen ellenkezőleg – a belépő szintű típusok nem sokkal drágábbak, mint egy hagyományos porszívó a jobb modellek közül.

Nyilván nem minden belépő kategóriás robotporszívó ideális arra, hogy örömet okozzon a megajándékozott számára, azonban a Xiaomi kínálatában például több olyan típust is találunk bőven 100 ezer forintos árcédula alatt, ami alig kíván tőlünk kompromisszumot.

A határ természetesen a robotporszívók kapcsán is a csillagos ég, hiszen rengeteg prémium modell közül válogathatunk, de különösen ajándéknak, illetve első ilyen eszköznek egy belépő szintű modell sem okoz csalódást.

Időt spórolnak meg

Mi az, amiből a modern embernek a legkevesebb van? A pénz mellett ez minden kétséget kizáróan az idő! Közvetlenül senkinek sem tudunk időt ajándékozni, közvetetten azonban igen, és erre egy igazán nagyszerű alternatívát kínál egy robotporszívó.

Az emberek ugyanis rengeteg időt töltenek takarítással, havi szinten akár 4-5 óra is elmehet azzal, hogy tisztán próbáljuk tartani egy lakás padlózatát. Ki ne örülne annak, ha lenne havonta legalább 4-5 szabad órája, amit csak magára fordíthat?

Egy robotporszívóval ezt az örömet is ajándékba adjuk, hiszen egy ilyen eszköz minden nap képes gond nélkül felporszívózni a lakást, amivel időt spórolhat meg a lakók számára.

Ma már igazán hatékonyan dolgoznak

Olcsó és időt takarít meg? Túlzás nélkül jól hangzó kijelentések, de a mai robotporszívók vajon mennyire hatékonyak, ha takarításról van szó? Amennyiben a belépő szintű, azaz olcsó típusokat vesszük figyelembe, ma már akkor sem okoznak csalódást ezek az eszközök.

A porszívás tekintetében például egy elérhető árkategóriát képviselő modell is bátran odaállítható a legjobbak mellé, illetve mindennapi takarítás mellett garantáltan képes ugyanolyan jó eredményt elérni, mint egy hagyományos porszívó.

Sőt, nagyon sok esetben még jobbat is. Egy robotporszívó ugyanis képes olyan helyeken is kitakarítani – például az ágy, a kanapé vagy a szekrények alatt –, ahová hagyományos porszívóval nem érünk el.

Itt fontos megjegyezni ugyanakkor, hogy a felmosás funkció más lapra tartozik, a belépő kategóriában ez inkább egyfajta nedves feltakarítás csupán, de az emberek többsége nagy általánosságban még nem ezért, mint inkább a porszívózásért vásárol robotporszívót.

Mindenki szereti a tisztaságot

Hogy miért ideális még karácsonyi ajándékként egy robotporszívó? Természetesen azért, mert mindenki szereti a tisztaságot. Márpedig egy ilyen eszközzel soha nem látott pormentesség uralkodhat majd az egész lakásban – különösen akkor, ha ehhez egy jobb modellt választunk.

Míg az emberek normál esetben hetente egy-két alkalommal porszívóznak fel otthon, egy robotporszívó akár minden nap körbejárhatja az egész lakást, ami nemcsak a padló állapotán, hanem a bútorokon lerakódó por mennyiségén egyaránt észrevehető lesz.

A tisztasághoz pedig akár kényelem is társulhat abban az esetben, ha olyan robotporszívót vásárolunk, ami nagy portartállyal rendelkezik, esetleg komplett önürítő rendszer tartozik hozzá.

Egy igazán modern ajándék

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban fontos kiemelni, hogy sokan szeretnek valami modern, high-tech ajándékot adni karácsonyra, egy olyan dolgot, amit a kiszemelt normál esetben nem vett volna meg magának.

A robotporszívó ebből a szempontból is kitűnő választás, hiszen egy vérbeli okoseszköz, amihez rengeteg okosfunkció tartozik, saját telefonos applikáció, automatizálási megoldások, tehát a modern kütyük, az okosotthonos ideák kedvelői egyaránt megtalálhatják vele a számításaikat.

Milyen robotporszívót válasszunk?

Most, hogy már tudjuk, miért is lehet ideális karácsonyi ajándéknak egy robotporszívó, lássunk néhány konkrét modellt annak érdekében, hogy még az adott típus kiválasztása se okozzon problémát.

Ha olcsó robotporszívót keresünk

Amennyiben az ár a legfontosabb tényező egy robotporszívó kiválasztásakor, abban az esetben érdemes a belépő kategóriából nézelődni. Lényeges kiemelni azonban, hogy itt sem szabad túlzottan leadni az igényeket, hiszen a feltűnően olcsó – például 50 ezer forint alatti – eszközök általában nem sok jóval kecsegtetnek.

Nem úgy például a Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Lite, mely az idei karácsony egyik slágerterméke lehet, hiszen 64.990 forintos árcédulájával kifejezetten sokoldalú tulajdonságokkal kecsegtet, miközben egy kisebb lakásban jól megállja a helyét.

A 2200 Pascal szívóerőnek és a speciális keferendszernek köszönhetően kiváló takarítási tulajdonságai vannak, a több mint kéttucatnyi beépített szenzornak hála pedig ügyesen manőverezik a lakásban, saját térképet készít, rengeteg okosfunkcióval kecsegtet, miközben a nedves feltörlés sem esik nehezére.

Amennyiben egy kicsit jobb teljesítményre lenne szükségünk, vagy nagyobb lakásban lenne használva a robotporszívó, a Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 is még bőven 100 ezer forintos árcédula alatt kerülhet a karácsonyfa alá.

Egy több szempontból is középkategóriás tudással rendelkező eszközről van szó, mely 2700 Pa szívóerőre képes, így nagyon alaposan takarítja a szőnyegeket és a keménypadlót, de a 110 perces üzemidő, a továbbfejlesztett felmosásfunkció, a magasabb szintre emelt szenzorok, valamint az elragadó okosfunkciók együttesen nem okoznak majd csalódást a megajándékozott számára.

Ha a középkategóriából válogatnánk

Amennyiben egy kicsit magasabb kategóriából választanánk karácsonyi ajándékot, a termékcsalád részeként kiváló alternatívát képvisel a Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro, mely bár középkategóriás árcédulával kecsegtet, valójában azonban több tekintetben is a prémium ligát erősíti.

A fehér és fekete színben egyaránt elérhető robotporszívó ugyanis mindössze 130 ezer forintért egy egészen újabb szintet képvisel a termékpalettán, hiszen nemcsak a szívóteljesítménye lényegesen erősebb és hatékonyabb, hanem a felmosás funkció terén is magasabb szintre sorolható.

Ez az eszköz ugyanis már vibrációs mopping technológiával van felszerelve, tehát a nedves rongyot nemcsak húzza maga után a felmosás funkció aktiválásával, hanem súroló mozdulatokat imitálva ide-oda mozgatja, amivel a makacs, odaszáradt szennyeződéseket is könnyedén el tudja távolítani.

Mindezen felül ebben az eszközben már LDS lézeres navigáció működik, vagyis kimagaslóan pontos mind a feltérképezés, mind a munkavégzés tekintetében, miközben alkalmas több szint kezelésére, a mobilos alkalmazás pedig rengeteg extra funkciót ad a kezünkbe akár távoli hozzáférésben is.

Ha kategóriájának egyik legjobb robotporszívóját keressük

Porszívózásban és felmosásban egyaránt kimagasló tulajdonságokkal kecsegtető robotporszívót adnánk ajándékba, ami még mindig messze nem rendelkezik prémium árcédulával, de minden tulajdonságát tekintve a többszázezer forintos eszközök tudását nyújtja?

Ebben az esetben a Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Ultra robotporszívó lehet a legjobb választás, hiszen a jelenlegi piac egyik legjobb ár-érték arányát képviselő eszközéről van szó, ami valóban minden közegben magabiztosan megállja a helyét, és nincs olyan igény, amit ne tudna kielégíteni.

A 4000 Pa szívóerőnek például nem létezik akadály, a szőnyegek mélyéről és a padló repedéseiből is könnyedén összegyűjti a koszt vagy a port, amit összetett keferendszer, valamint egy hihetetlenül pontos LDS alapú, de kamerával kiegészített navigációs rendszer tesz egészen teljessé.

Ennek a robotporszívónak nem létezik akadály, vagy ha mégis, akkor azt ügyesen kikerüli és feltakarít akár 240 négyzetméteren is, miközben a szónikus felmosás funkciónak köszönhetően a nedves feltörlést egyaránt képes egy egészen új szintre emelni.

Ennél jobb robotporszívót ebben az árkategóriában aligha találunk, legfeljebb csak a lényegesen drágább típusok között futhatunk bele hasonló tudású eszközbe.

Ha a kimagasló kényelem a cél

A karácsonyi ajándékok sokszor azt a célt szolgálják, hogy megkönnyítsék a megajándékozott életét. Egy robotporszívó több tekintetben is képes erre, azonban van egy olyan kiegészítő, amivel ezt a tulajdonságot még magasabb szintre emelhetjük.

Ez nem más, mint a Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra Auto-Empty Station, mely az imént bemutatott Mop 2 Ultra robotporszívó kizárólagos és hivatalos kiegészítőjeként egyfajta önürítő rendszert valósít meg az eszköz számára.

Ez a speciális dokkoló ugyanis azon túl, hogy ugyanúgy képes tölteni az eszközt, mint a hagyományos állomások, valójában egy külső porszívóként funkcionál, mely 16 500 Pascal erővel képes kiszivattyúzni a portartályba összegyűlt koszt, port és egyéb szennyeződéseket.

Rendkívül előnyös, hiszen robotporszívónk ezzel gyakorlatilag teljes egészében képes hetekig automatizáltan működni, egészen pontosan addig, amíg a 4 literes külső porzsák a dokkolóban meg nem telik. Érdemes a Mop 2 Ultrával együtt megvásárolni, hiszen a kettő együtt egy igazán elragadó ajándék lehet bárki számára!

Forrás: robotporszivoszerviz.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid