A Samsung saját maga gyárthatja a Galaxy S23-ba kerülő Snapdragon 8 Gen 2 lapkákat

0

Nemrég hivatalosan is bemutatták a Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészletet, ami a 2023-as Android csúcsmobilok meghatározó hardvere lesz, illetve már be is jelentették az első okostelefont, amiben ez dolgozik, egy Vivo készülékről van szó. Azt már korábban megerősítették, hogy a Galaxy S23 széria is ezzel a chipsettel érkezik, a legfrissebb hírek szerint azonban egy kissé módosított változatot kapnak a Samsung zászlóshajók.

Előzetes benchmark eredmények alapján a Galaxy S23 mobilokba egy emelt CPU és GPU órajelű Snapdragon 8 Gen 2 lapka kerülhet, egy szivárogtató pedig most arról számolt be, hogy a gyártó is más lesz ezen chipsetek esetében.

A Snapdragon 8 Gen 1-et a Samsung gyártotta, míg a frissített 8+ Gen 1 változat már a TSMC műhelyeiben készült. A Snapdragon 8 Gen 2-ről szintén úgy lehetett hallani, hogy a TSMC 4 nm-es eljárásával kerül legyártásra, és ez így is történik az alap változat esetében, a Galaxy S23-be kerülő “spéci” verziót azonban a Samsung saját maga készítheti el, természetesen szintén 4 nm-es technológiával.

Hogy ez pontosan mit jelent majd a gyakorlatban, azt egyelőre nem tudjuk, várjuk meg az első teszteket, reméljük nem köszönnek vissza a Snapdragon 8 Gen 1 melegedési problémái. Sokak szerint azonban kevesebb a probléma a TSMC gyártotta lapkákkal, és ha a Samsung még emel is az órajelen, akkor az nem biztos, hogy pozitívan befolyásolja majd a fogyasztást és a hőtermelést. Talán jobb lenne a sebesség hajhászása helyett stabil működésre és a minél hosszabb üzemidőre koncentrálni, de még ne írjuk le az új csúcsmodelleket.

Forrás, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid