Minden eddiginél erősebb lehet a 10 magos Helio X20 processzor

0

Nemrég kiszivárgott egy teszteredmény a 10 magos Helio X20 processzorról, ami brutális teljesítményről tanúskodik. Többmagos tesztben alig akad majd ellenfele az új chipsetnek.

A Mediatek még májusban mutatta be a Helio X20-at, vagy más néven az MT6797-et, ami a világ első 10 magos mobilprocesszora. Sajnos még egyetlen ezzel szerelt okostelefon sem került piacra, de erre valószínűleg már nem kell sokat várnunk. Az viszont most egyértelműen kiderül, hogy nem lesz kispályás a tajvani lapkagyártó új csúcshardvere.

helio-x20-geekbench

A fenti eredményből kiolvasható, hogy a Geekbench tesztjét egy Helio X20 hajtotta készüléken futtatták le, ami 3 GB RAM-mal és Android 6.0-s rendszerrel bír. Már az egymagos eredmény (2094 pont) is nagyon jó, hiszen ennél csak a Snapdragon 820, az Exynos 8 Octa és az Apple A9 tud egy kicsivel többet. A 7000 pont fölötti többmagos teljesítmény viszont egyenesen kiváló, egyedül a jövőre debütáló Exynos 8 Octa képes hasonló eredményre az eddigi tesztek alapján.

A Helio X20 magjai 3 klaszterre oszlanak, az igazi nyers erőt a két darab 2.5 GHz-es Cortex-A72-es egység képviseli, amihez 2×4 darab Cortex-A53-as mag társul 1.4, illetve 2 GHz-es órajeleken. A grafikai feladatokért pedig a négymagos Mali-T880 felel, amire szintén nem lehet panasz.

Geekbench

 

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid