Minden ízében csúcsmobil lesz a Huawei Nova 6 5G

0

A Huawei mérnöki sosem unatkoznak, hamarosan ismét gyümölcsöt terem serénységük, mégpedig egy újabb csúcskategóriás okostelefont formájában, ami Nova 6 5G-ként debütálhat. Mint ahogyan a neve is sejteti, a készülék már kompatibilis a legújabb telekommunikációs hálózatokkal, ám nem csupán ezért lesz érdekes. A minap valaki tesztelte a mobilt egy népszerű benchmark alkalmazással, így nagyjából már azt is tudni, mire lesz képes. A teszteredmények mellett a készüléket érintő korábbi szóbeszédeket is summázni fogjuk.

A GeekBench elsősorban a processzoros teljesítményt méri, de abban abszolút nem lesz kivetnivaló, mivel a telefon 3821 pontot gurított az egymagos, és 11 963 pontot szerzett a többmagos teszt során. Egyáltalán nem rejtély, melyik lapkakészlet produkálta ezeket az eredményeket, mivel a listázásból egyértelműen kiderül, a Huawei Nova 6 5G lelke egy Kirin 990 chipset lesz, melyet 8 GB RAM segít majd a számításokban. A telefon szoftveresen is naprakész, legalábbis a tesztelés ideje alatt Android 10-et futtatott, valószínűleg az EMUI interfész szintén 10-es verziójával karöltve.

Sok mindent beszélnek a telefonról, és ha ezek helytállóak, akkor a mobilnak 6,44 colos, Full HD+ felbontású képernyője lesz, melyen egy ovális alakú bevágás ad otthont az előlapi kamerának. A bal felső sarokban lévő képrögzítő egység állítólag 32 megapixeles szelfiket készít majd, ráadásul nem lesz egyedül, mert egy 8 megapixeles, széles látószögű modul is segíti munkáját. Utóbbi 105 fokban érzékeli majd a körülötte lévő világot. A kínai gyártó egyébként egy korábbi posztban hivatalosan is megerősítette, hogy a Nova 6 5G hátlapján összesen négy kamera ejti majd csapdába a fényt, ezek között állítólag az elsődleges szenzor 60 megapixeles felbontással büszkélkedhet.

A képek egy Huawei által közzétett videóból származnak

A bennfentesek azt is tudni vélik, hogy a mobil energiaellátását 4000 mAh kapacitású aksival próbálják majd fedezni, ráadásul a telep támogatni fogja a 40W-os gyorstöltést, ami szintén komoly fegyvertény. Persze ezekből csak a négy kamera, meg az előlapi bevágás mondható hivatalos infónak, a többit még nem erősítették meg, szóval nem érdemes rájuk mérget venni. A telefont december 5-én fogják bemutatni, nagyjából fél évvel az előző generáció érkezése után.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid