Minden oldalán hajlított képernyős mobillal készülhet a Xiaomi

0

Mennyire tetszene nektek egy olyan telefon, aminek a kijelzője teljesen kiér mind a négy oldalra, ráadásul minden szélén hajlított? A Xiaomi szerint az ötletben van ráció, mivel nemrégiben levédetett egy olyan szabadalmat, amiben pontosan egy ilyen készülék koncepciója szerepel.

A Xiaomi a nemzetközi szellemi tulajdonok hivatalánál (WIPO) védette le az ötletet, amit a LetsGoDigital szemfüles csapata meg is talált. A szabadalomhoz tartozó ábrákon nem látható előlapi kamera, így az vagy a képernyő mögött foglal majd helyet, vagy az is lehet, hogy egyáltalán nem lesz a frontoldalon semmilyen képrögzítő egység.

A minden oldalán hajlított kijelzővel rendelkező okostelefon hátlapján az itt láthatóak alapján duál kamerakészlet virít a bal felső sarokban, egy LED villanó társaságában. A grafikán látszik továbbá az alul helyet foglaló USB csatlakozó, nem messze a hajlított kijelző peremétől.

Koncepció (forrás: LetsGoDigital)

Persze egy ilyen terv nem feltétlenül jelenti azt, hogy valóban el is készül a mobil, de a Xiaomi valószínűleg mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megvalósítsa ezt a futurisztikus koncepciót. A kérdés már csak az, hogy vajon mennyivel tennék sérülékenyebbé a plusz hajlított peremek az adott megjelenítőt? Remélhetőleg még fogunk hallani a Xiaomi fejlesztéséről, és választ kapunk erre, illetve minden egyéb kérdésünkre is.

Forrás: LetsGoDigitalGSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid