Mobilokra is kiadják Rocket League-et, együtt lehet majd játszani a konzolosokkal és a PC-sekkel

0

A Rocket League egy kifejezetten népszerű játék PC-n és konzolokon, sokan profi szinten űzik, és elég komoly versenyek is szoktak lenni. Éppen ezért sokak számára remek hír, hogy mobil eszközökön is játszható lesz, ráadásul keresztplatformosan.

A Rocket League első verziója még 2015-ben jelent meg Windows PC-kre és PlayStation 4-re, majd később további számítógépes és konzolos platformokon is elérhetővé vált, mint a Linux, a Mac OS, az Xbox One vagy a Ninetendo Switch. A játék lényege, hogy autókkal kell focizni, ami rettentően szórakoztató tud lenni, főleg ha már szerzett egy kis gyakorlatot az ember. Nem véletlenül hatalmas siker lett a Rocket League, világszerte milliók játsszák, és nagy versenyeket tartanak belőle durva díjazásokkal.

Mindig öröm, ha egy népszerű játék mobilos kiadást kap, főleg akkor, ha nem valami gagyi, lebutított verzióról van szó, hanem az eredeti, teljes élményt ültetik át. Ebben az esetben is erről van szó, kiderült ugyanis, hogy a játékot fejlesztő Epic már készül a telefonos kiadással, aminek a bétája valamikor a második negyedévben, vagyis legkésőbb a következő hónapban befut.

A hír érdekessége, hogy nem egy hivatalos bejelentés útján derült ki, hogy készül a mobilos változat, hanem az Epic és az Apple közötti pernek köszönhetően. A bíróságon számos dokumentum bemutatásra került, és ezek között volt megtalálható az információ.

Jó hír, hogy a Rocket League a telefonos verzió megjelenése után is keresztplatformos marad, vagyis mobilról játszhatunk majd a PC-sekkel és a konzolosokkal is. Azt viszont egyelőre sajnos nem tudni, hogy hamarosan érkező béta verzió után mennyit kell várni a játék tényleges megjelenésére. Konkrét platformokat egyelőre nem említettek, de valószínűleg készül Android és iOS verzió is, bár ez utóbbit még befolyásolhatja az Apple-lel való pereskedés.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid