Moduláris kiegészítőkkel jöhet a Motorola RAZR 2020

0

Merészség lenne azt állítani, hogy egy szabadalmi dokumentum egyértelműen utal egy adott termék végleges kialakítására, de az ilyen forrásokból származó információk alapján azért nagyjából kikövetkeztethető, milyen irányba szeretni haladni az adott szerkezet gyártója. A Motorola RAZR 2020 nem csupán megőrizheti a jelenlegi generáció kagylómobilokat idéző külalakját, de moduláris kiegészítők révén tűnhet ki a konkurens telefonok sorából, már ha a készülék tényleg olyan lesz, mint ahogyan az amerikai szellemi tulajdonokkal foglalkozó hivatal adatbázisában feltűnt.

A nemrégiben napvilágra került szabadalmi dokumentáció szerint a Motorola szeretné visszahozni a Moto Mods néven elhíresült tartozékokat, melyek az adott telefonra pattintva extra funkciókkal látták el azt. A Motorola RAZR 2020 ennek megfelelően moduláris kidolgozást kaphat, a középső, kiemelkedő rész, amin a kamerák foglalnak helyet, teszi majd lehetővé a különböző tartozékok csatlakoztatását. Ezek között szinte bármi lehet: projektor, hangszórók, extra aksi, akármi.

A dokumentumban a kijelzőt is említik, ami valószínűleg ezúttal is egy nagy hajlítható konstrukció lesz, és ezen kívül a külső részre is kerülhet egy megjelenítő.

Koncepció

A szabadalmi dokumentumokban az is szerepel, hogy a Motorola fontolgatja a vertikálisan hajlítható kiépítést, amelynek köszönhetően a telefon sokban hasonlítana a Huawei Mate X-hez, és persze a Samsung Galaxy Fold-hoz, viszont ennek a koncepciónak nem sok köze lenne a felhasználók által ünnepelt flip kialakításhoz. Szerencsére ez csupán említés szintjén szerepel a papírok között, így nem kell aggódni.

Egyébként is, ezek csupán szabadalmak, nem érdemes őket a kelleténél komolyabban venni, mindenesetre jelentenek némi betekintést azok gondolkodásába, akik a jövő telefonjait tervezik.

Hogy a valóságban milyen lesz a Motorola RAZR 2020, azt csak az idő fogja tudni megmondani, de persze az sem lehetetlen, hogy bizonyos ötletek megvalósulnak ezekből a szabadalmakból. Nektek mennyire jönne be egy moduláris, és egyben hajlítható okostelefon? Milyen tartozékokat tudnátok elképzelni egy ilyen készülékhez? Írjátok meg nekünk kommentben!

Forrás, via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid