Már Androidon is törölhetők az elmúlt 15 perc keresési előzményei a Google appban

0

Azok, akik a Google kereső Android alkalmazását használják, lehetőséget kapnak arra, hogy egyetlen érintéssel töröljék az elmúlt 15 perc keresési előzményeit. A funkció az elkövetkezendő hetekben az összes zöld robotos eszközt használó számára elérhetővé válik.

Az új funkció bevezetése nem egy hirtelen fellángolás, már tavaly is ígéretet tettek a Google munkatársai arra, hogy a keresési előzményeket könnyedén törölhetővé teszik majd, de az opció csak most jutott el az Android operációs rendszert futtató okostelefonokra és táblagépekre.

Az előzményeket törlő új funkciót a The Verge munkatársa vette észre, majd a Google egyik szóvivője megerősítette számára, hogy az “utolsó 15 perc keresési előzményeinek törlése” mostantól aktív, és az elkövetkezendő hetekben mindenki számára elérhetővé fogják tenni.

Az egésznek az az érdekessége, hogy almás készülékeken már elérhető egy ideje a funkció, konkrétan hónapokkal ezelőtt bevezetésre került iOS és iPad OS rendszereken. Azonban hiába kapták most meg a lehetőséget az Android felhasználók is, sokan egyáltalán nem elégedettek az újítással. A Reddit fórumon parázs viták folynak, amelyekből azt lehet leszűrni, hogy a sokan szeretnének kicsit nagyobb intervallumokat is törölni, örülnének egy olyan opciónak, amely lehetővé teszi az elmúlt 30 vagy 60 perc keresési előzményeinek eltávolítását.

Nagyobb léptékekben persze lehetséges az előzmények törlése, a Google ugyanis lehetővé tette az automatikus törlés funkcióval azt, hogy az elmúlt 3, 18 vagy 36 hónap előzményeit is eltüntessük. Arra is van mód, hogy az alkalmazásban egy adott időszakra, napra vagy tevékenységtartományra vonatkozóan töröljünk.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid