Így oldaná meg a hajlítható kijelzőket a Motorola

0

Több gyártó mellett az amerikai cég is elkezdett dolgozni a saját megoldásán, ám ők egy érdekes problémára is rámutattak, amiről a többi esetben eddig szó sem esett.

Hallhattunk már a Samsung, a Huawei és más gyártók esetében is arról, hogy hajlítható mobilon dolgoznak. Most a Motorola tervei is kikerültek, ám itt a külső mellett egy technikai megoldást is bemutatnak, ami a kijelző károsodását próbálja kiküszöbölni.

Az OLED kijelzők bár hajlíthatóak, többszöri összehajtás után deformálódhatnak. Ez nem feltétlenül kell hogy maradandó legyen, ám úgy tűnik, ezt fontos lenne kezelni. Ezen a megoldáson dolgozik a Motorola, melyet melegítéssel érne el. Ezek a tervek már nem frissek, hiszen még 2016-ban adták be őket, ám jól látható rajtuk egy fűtőtest, amely a hajlított rész alatt helyezkedne el.

Az amerikai cég szerint a nagy számú hajlítgatásnak látható következménye lenne a kijelzőn, ám ezt melegítéssel orvosolni lehetne. Ez automatikus lenne, hiszen mikor a mobil éppen nincs használatban, akkor automatikusan gyógyuló fázisba lépne, és bekapcsolná a fűtőtestet.

A Motorola ezidáig még nem tárt elénk semmilyen prototípust, így nem tudni, hogy valóban dolgoznak-e jelenleg ilyen telefonon, vagy esetleg félbehagyták volna a projektet. Az viszont érdekes, hogy a többi gyártó eddig nem számolt be ilyesfajta problémáról. Kérdés, hogy esetleg el akarják-e hallgatni, vagy az ő megoldásuknál ez szimplán nem probléma.

Forrás: Phonearena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid