Nagy újítások a Facebook Messengerben, többek között bekapcsolják mindenkinél a titkosítást

0

A Meta bejelentette, hogy hamarosan egy rakat új funkcióval gyarapodik a Facebook Messenger. Ha egyelőre semmilyen újdonságot nem látsz, nem kell pánikolni, az újítások bevezetése szakaszosan fog történni, ez akár napokig is eltarthat. Az egyik legfontosabb változás, hogy a végponttól végpontig történő titkosítás alapértelmezett lesz.

Ezentúl a felhasználók összes privát üzenete titkosítva lesz, így kizárólag csak a küldő, illetve a fogadó fél olvashatja azokat. Időszerű volt ennek a bevezetése, mert más üzenetküldő szolgáltatások – nem csak a privátszféra védelmét kiemelten kezelők – már most is kínálnak végponttól végpontig terjedő titkosítást alapértelmezett lehetőségként.

A titkosítás mellett mostantól utólag is szerkeszthetővé válnak az üzenetek, ami szintén egy régóta várt funkció, illetve olyan üzeneteket is lehet küldeni, amelyek később eltűnnek. Ezentúl el lehet rejteni a másik fél elől, ha elolvastuk az általa küldött irományt – nem lesz Látta felirat, ha nem akarjuk -, illetve fejlődik a hangüzenet küldésének lehetősége is.

Ezeket mostantól másfélszeres vagy kétszeres sebességgel is meg lehet hallgatni – erről nektek is Hami jut az eszetekbe, amikor a Túl a Sövényenben megissza az energiaitalt? – illetve ha valami miatt félbe kellene hagyni egy hangüzenet meghallgatását, később ott lehet folytatni, ahol éppen tartottunk. Az üzenetek szerkesztéséhez visszatérve: mostantól tehát módunk van erre, de csak az üzenet küldésétől számított 15 percig.

Ha minden igaz, akkor javulni fog az elküldött fényképek és videók minősége is, a Meta már teszteli a HD Fotók és Videók funkcióját néhány kiválasztott felhasználóval világszerte. Ennek is nagyon ideje volt, mert a Messenger eddig durván lebutította az elküldött médiatartalmak színvonalát. Ti melyik újításnak őrültök a legjobban?

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid