Nagy újítást hozhat a Samsung Galaxy S21 (vagy S30)

0

Az utóbbi pár évben a notchos és a kameralyukas megoldások hódítottak az okostelefonok között, és bár ezek sem rosszak, sokan nem szeretik, ha belelóg valami a kijelzőbe. Az eddigi alternatívák (pl. pop-up kamera, hátlapi kijelző) nem igazán terjedtek el, a Samsung azonban akár már a következő Galaxy S szériában végérvényesen megoldhatja ezt a problémát.

Több gyártó is gőzerővel dolgozik a kijelzőbe épített “láthatatlan” szelfikamerán, fel is bukkant már néhány prototípus, de még egyetlen készülék sem jelent meg hivatalosan, amiben ilyen technológia lenne. Eddig a Xiaomi és az Oppo tűnt a legaktívabbnak a témakörben, de a Samsung is jó ideje fejleszti a saját megoldását, ami 2021-re el is készülhet.

Az egyik ismert, és szinte mindig megbízható információkat közlő szivárogtató nemrég azt írta Twitteren, hogy a Samsung fontolgatja a kijelző alá épített kameratechnológia alkalmazását a Galaxy S21-ben. A mobil egyébként az is lehet, hogy végül Galaxy S30 néven érkezik majd, de ezt egyelőre nem tudni.

Persze kicsit még odébb van a Galaxy S21/S30 debütálása, valamikor 2021 februárjában lehet majd a bemutató, és minden azon múlik, hogy a Samsung addig hogy halad a fejlesztéssel. Egyébként ha azt vesszük alapul, hogy két évente van nagyobb dizájnváltás a Samsungnál, akkor az S10 és az S20 szériák után épp itt lesz az ideje a kameralyukas megoldás elhagyásának.

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid