Nagy változást hozhat a Huawei P50

0

A Huawei elég nehéz helyzetbe került az amerikai tiltások miatt az elmúlt egy évben, és a legutóbbi szigorítások következtében már nem csak a Google-szolgáltatások hiányával kell szembenéznie a vállalatnak. Komoly gondok lehetnek a processzor-ellátással, ami valószínűleg már kihat a P50 sorozatra.

A Huawei eddig ugyebár saját fejlesztésű Kirin chipeket használt, de ezeknek a gyártását egy külső vállalat, a tajvani TSMC végezte. Mivel ők amerikai technológiát is felhasználnak, ezért a jövőben nem dolgozhatnak a Huaweinek. A legújabb csúcshardverből, az 5 nm-es Kirin 1000-ből az első szállítmány talán még elkészülhet a Mate 40 mobilokhoz, de a jövőre érkező P50 szériával már gondok lehetnek.

Iparági források szerint a Huawei P50 modellek esetében arra kényszerülhet a gyártó, hogy külső processzort használjon, amire nagyon régóta nem volt példa a vállalatnál, legalábbis a csúcskategóriában.

Az új P50 sorozat minden bizonnyal el fog készülni, mégpedig friss 5 nm-es hardverrel, de ez már nem a Huawei saját megoldása lesz. Arról még nincs konkrét infó, hogy milyen lapkára vált a gyártó, de mivel a Qualcomm egy amerikai cég, így ez minden bizonnyal kiesik a lehetőségek közül. A legvalószínűbb a MediaTek, az ő hardvereiket már használják is az alsóbb kategóriákban.

Mit szólnál egy Google-mentes, MediaTek procis csúcsmobilhoz a Huaweitől?

Via HuaweiCentral

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid