Nagyobb zsebek a nagyobb telefonoknak!

0

Az egyre nagyobb telefonok és a zsebek harcát nagyon úgy fest, hogy végül a méretes készülékek nyerhetik meg. A ruhaipar egyes gyártói próbálnak alkalmazkodni a megnövekedett nagyságú kütyükhöz, és hozzájuk igazított méretű zsebekkel igyekeznek ellátni termékeiket, mi több, van olyan gyártó, aki eleve phabletekkel teszteli a legújabb holmijait!

A telefonok egyre csak nőnek és nőnek, a hatalmas kijelzőkkel ellátott mobilkészülékek soha nem látott népszerűségnek örvendenek. Viszont a nadrágok, vagy az ingek zsebei ugyanakkorák, és bizonyos esetekben apró gondokat – vagy ahogy az új iPhone 6 Plus esetében láthattuk – akár katasztrófát is okozhat, ha zsebre tesszük kedvencünket, és úgy ülünk, vagy hajolunk le. Függetlenül attól, hogy mennyi igazság van a csak Bendgate-ként elhíresült fiaskóban, lehetetlen nem észrevenni, hogy a készülékek mérete egyre jobban megnövekszik, ám a zsebek ugyanakkorák maradnak. Ez a probléma a hölgyeket talán kevésbé érinti, hiszen számukra adott a kis kézitáskában való telefontárolás lehetősége, de mi férfiak még mindig szívesebben vágjuk zsebre a mobilunkat, mintsem valami övtáskát, vagy egyéb szütyőt használjunk erre a célra. A tipikusan Első Világra jellemző problémára a divatipar most megoldást igyekszik találni, mégpedig úgy, hogy ruházati termékeiket phablet mérethez igazított zsebekkel látják el.

Kissé szűkös...

Az olyan ruhagyártók, mint az amerikai L. L. Bean már eleve Samsung, illetve az új Apple készülékekkel tesztelik le, mennyire telefonbarát egy-egy termékük, és mennyit kellene változtatni azok zsebeinek méretén, hogy alkalmasabb legyen a nagyobb mobilok kényelmes tárolására. Ugyan más gyártók még nem végeznek ennyire specifikus teszteket, ám egyre többen mutatnak érdeklődést a jelenség felé, illetve annak orvosolására. Az American Eagle gyártó pedig tovább mélyíti a nemek közötti szakadékot, elismerve, hogy a hölgyek ruházatának zsebei kevésbé tágasok,  telefonbarátok, mint férfi megfelelőiké. Egyelőre elhatárolódnak attól, hogy megnöveljék  a dolgok méretét, ám a fentiekből látható, még ők is tisztán látják ezt a helyzetet.

Megjegyzés: Jelen sorok írójának egy hat hüvelykes phabletja van, és eddig soha nem volt gondja annak nadrágzsebben való tárolásával. Nálatok mi a helyzet ez ügyben?

Pocketnow

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid