Nagyot bakizott a Nokia, kínos reklámot tettek közzé

0

A Nokia egyik hivatalos Instagram-oldalán megosztottak egy érdekes videót, ami a vállalat készülékeinek automata fényerőállítási képességét promózza, ám a funkció nem éppen úgy működik, ahogy azt eddig megszokhattuk.

Már az is érdekes kérdés, hogy miért kell a Nokiának arra kihegyezni egy reklámot, hogy a mobiljukon van automata fényerő opció, amikor ezt szinte minden készülék tudja manapság. De ezen tegyük túl magunkat, és nézzük meg az alábbi felvételt, amit a vállalat Instagramon osztott meg:

Észreveszed a hibát?

Az automata fényerő általában úgy működik, hogy minél világosabb van, annál világosabb lesz a telefon kijelzője is, hogy jól lehessen látni, sötétben pedig alacsonyabb lesz a fényerő, hogy ne égesse ki a szemünket a képernyő. A Nokia marketingesei azonban összekeverték a kettőt, épp fordítva működik a funkció, mint kellene: sötétben világos, világosban pedig sötét a kijelző, és elég könnyű belátni, hogy ez nem túl praktikus (kivéve, ha a lámpa kiváltására akarjuk használni a telefont).

Nyilvánvalóan csak egy bakiról van szó, nem működik rosszul a Nokia mobilok ezen funkciója, egyszerűen a marketingesek nem igazán voltak képben. Azóta természetesen törölték is a videón Instagramról.

Forrás: Reddit

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid