Magyarországon is megjelenik a Huawei Watch GT 3 Pro, a Watch Fit 2 és a Huawei Band 7

0

A hajlítható kijelzős Huawei Mate Xs 2 mellett további termékek is globális forgalomba kerültek a kínai gyártó jóvoltából, ezek elsősorban viselhető eszközök, amelyek élén a prémium kategóriát erősítő Watch GT 3 Pro okosóra áll. A csinos óra mellett további kiegészítők is bejelentésre kerültek, ezek közül kettő a hazai piacon is kapható lesz, már az áruk is kiderült, így az alábbiakban velük fogunk foglalkozni.

Huawei Watch GT 3 Pro

A Watch GT 3 Pro titán és kerámia változatokban egyaránt forgalomba kerül, az egyik 46, a másik 43 mm-es méretben. Mindkét változat esetében AMOLED megjelenítőt kapunk, az előbbin 1,32 colos, 466 x 466 felbontású, az utóbbin pedig 1,43 colos, szintén 466 x 466 pixeles megoldás található. A készülék természetesen számos egészségkövetéssel kapcsolatos lehetőséget biztosít jövendőbeli tulajdonosa számára, amelyek között újdonságnak számít az EKG. Persze a szokásos pulzusmérés és lépésszámlálás mellett rendelkezésre áll majd a stressz-szint mérés, illetve az alvásmonitorozás, ráadásul az okosóra fejlett érzékelői képesek az artériák falának merevségét is vizsgálni. A sportos életvitelt követőknek 100 különböző üzemmód lesz elérhető, amelyekkel még hatékonyabbá tehetik edzéseiket. A Huawei Watch GT 3 Pro beépített GPS vevővel is rendelkezik.

Az okosóra vízálló, nem is akárhogy, képes akár 30 méter mélységben is gond nélkül üzemelni. A Huawei készüléke az első bekapcsolást követően Harmony OS 2 operációs rendszert futtat, és lehetővé teszi a telefonálást Bluetooth kapcsolaton keresztül. Az üzemidőre sem lehet majd panasz, mert a gyári adatok szerint a nagyobb méretű modell képes vegyes felhasználás mellett nagyjából két hétig üzemelni, a 43 mm-es opció pedig megközelítőleg egy hétig bírja.

Ha a férfiaknak szánt, titánból öntött, méretesebb verzió tetszene, akkor érdemes észben tartani, hogy az óra bőrszíjas változatának ajánlott fogyasztói ára 139 990 forint, fémszíjas változatáért pedig 179 990 forintot kérnek el. A kerámiából készült, 43 mm-es női modell bőrszíjas változatának ajánlott fogyasztói ára 159 990 forint, a kerámia változaté pedig 199 990 forint.

Huawei Watch Fit 2

A Watch GT 3 Pro egy hagyományos, kerek kialakítású okosóra, ezzel szemben a Watch Fit 2 szögletes dizájnnal büszkélkedhet. A készülék 1,74 colos AMOLED kijelzővel rendelkezik, ami egyébként 18,6 százalékkal nagyobb, mint az előző generáció esetében, ráadásul ezúttal a megjelenítő elfoglalja az előlap 72,2 százalékát. Nagyjából 200 számlap telepíthető a készülékre, teljesen ingyenesen, de ezeken kívül persze léteznek további, csak éppen fizetős opciók is. Az óra mellé egyébként választható szilikon, vagy akár bőrből készült szíj is.

A készülékkel szintén lehetséges a Bluetooth kapcsolaton keresztül történő telefonálás, mivel rendelkezik beépített hangszóróval és mikrofonnal, előbbi akár zenehallgatásra is használható, a beépített háttértár pedig 5000 dal tárolására is alkalmas, tehát a muzsikát offline is élvezni tudjuk. Az aktív életet élők jó hasznát látják majd a beépített GPS vevőnek, amely 5 műholdrendszert is támogat, a 97 különböző sport üzemmódnak, illetve a szokásos egészséggel kapcsolatos funkcióknak, mint a pulzusmérés, a véroxigénszint-mérés vagy az alvásmonitorozás. A Watch Fit 2 belsejében lévő akkumulátor átlagos használat mellett 10 napos üzemidőt tesz lehetővé. Az okosóra értékesítése várhatóan június 18-án kezdődik hazánkban, az Active változatának (szilikon szíj) ajánlott fogyasztói ára 56 990 forint, a Classic verzióé (fém szíj) pedig 66 990 forint.

Huawei Band 7

A gyártó az okoskarkötőt azzal reklámozza, hogy ez az eddigi legvékonyabb fitneszkövetőjük, nagy méretű képernyővel és rengeteg egészségkövetéssel kapcsolatos funkcióval megpakolva. A készülék mindössze 9,99 mm-es vastagsággal bír, és a szíjak nélkül csupán 16 grammot nyom. A megjelenítő pedig 1,47 colos, AMOLED technológiára épül, felbontása 194 x 368 pixel, a panel az előlap 64,88 százalékát foglalja el.

Az okoskarkötő alvásmonitorozás, pulzusmérés, stressz-szint mérés, menstruációs-ciklus követés opciókat egyaránt felkínál. A készülék 96 különböző edzésmódot biztosít, ezek között van mindenféle: kerékpározás és görkorcsolyázás, de még ugrálókötelezés is.

A karkötő külső borítása megfelel az 5ATM minősítésnek, szóval vihetjük magunkkal a vízbe is. Átlagos felhasználás mellett nagyjából 14 napos üzemidőre számíthatunk, egyetlen feltöltéssel. A Huawei Band 7 értékesítése várhatóan június 20-án kezdődik Magyarországon, ajánlott fogyasztói ára 22 990 forint.

Forrás: Huawei

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid