Napokon belül érkezik a Sony Xperia X Compact és egy másik Sony csúcsmobil

0

A Sony rajongóknak van miért várnia a vállalat szeptember 1-jén tartandó bemutatóját, amelyen a japán gyártó több új készüléket leplez majd le nagyérdemű előtt. Persze manapság nehéz teljesen titokban tartani az érkező eszközöket, így már a bemutató előtt beleshetünk a színfalak mögé, és szemrevételezhetjük az újdonságokat, illetve azok jellemzőit. 

Kezdjük talán egy valódi örömhírrel: a közkedvelt Compact mobiloktól nem kell búcsút venni, hiszen egy újabb ilyen masinával készülnek az tech óriásnál. A Xperia X Comapct létéről Evan Blass, vagyis @evleaks, az ismert ipari szivárogtató rántotta le a leplet, aki egy képet is közzétett annak állítólagos formatervéről. Hála a Techtastic csapatának ráadásul nem csak a külalakban gyönyörködhetünk, hanem valamelyest a specifikációkra is fény derült.

Állítólag ilyen lesz az Xperia X Compact

Állítólag ilyen lesz az Xperia X Compact

A telefon megjelenítője a szóbeszéd szerint 4.6 colos lesz, energiaellátásáról pedig egy 2700 milliamperórás telep fog gondoskodni. A kamerák jellemzői még nem ismertek, de forrásaink úgy tudják, hogy a készülék belsejében egy Qualcomm Snapdragon 820 lapka fog dolgozni, vélhetően 3 GB RAM társaságában. Az imént említett akkumulátor állítólag USB-C porton keresztül veszi majd fel a töltést.

A másik bemutatásra kerülő okostelefont igazából már ismerjük, hiszen a korábban csak F8331 modellszámával azonosított mobilról van szó. A telefon a Sony Xperia XR, esetleg az XZ nevet kaphatja a keresztségben, és egy valódi csúcsmodell lesz. 5.2 colos megjelenítőt, szintén Qualcomm Snapdragon 820 chipsetet, lézeres autofókusszal és duál LED villanóval megspékelt 23 megapixeles hátlapi kamerát, valamint egy 13 megapixeles előlapi szenzort kaphat. A rendszermemória mérete ez esetben 4 GB, és ez a telefon is USB-C porttal érkezik.

Sony-Xperia-F8331 Sony-Xperia-F8331 (2) Sony-Xperia-F8331 (4)

Természetesen az itt leírtakból kvázi semmi sem hivatalos, tehát érdemes némi fenntartással kezelni a híreket, hiszen az igazságot csak a berlini bemutató után fogjuk megtudni.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid