Napokon belül jöhet az Android 8.0

2

A Google múlt hónapban adta ki az Android O utolsó fejlesztői előzetesét, és egy megbízható forrás szerint már jövő héten megérkezhet a végleges kiadás.

A június 24-én kiadott Android O Developer Preview 4 már csak kisebb hibajavításokat hozott, és nem is lesz több béta verzió, ezután már a végleges Android 8.0 kerül sorra.

Az AndroidPolice egyik ismert szerzője, aki sok belsős infóval rendelkezik, pár napja azt írta Twitteren, hogy a Google nagyjából egy hét múlva tervezi kiadni a frissítést. Mivel ez szerdán volt, így jövő hét szerda környékén várható az új szoftver.

Az persze előfordulhat, hogy lesz némi csúszás, de ha minden jól megy, akkor már nagyon közel van az új Android debütálása. Az már biztosra vehető, hogy 8.0 lesz a verziószám, de hogy milyen édességet választ ezúttal a keresőóriás, az egyelőre még titok.

Első körben a Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 5X, Nexus 6P és Nexus Player készülékek kapják majd meg az Android 8.0-t, a gyártó frissítések pedig csak később, az ősz folyamán indulnak majd meg, de ez sajnos egy nagyon lassú folyamat szokott lenni.

Az újítások között megtaláljuk majd az értesítési csatornákat, az adaptív ikonokat, a kép a képben funkciót, illetve sok minden mást. Rendszerszinten fog például működni az automatikus kitöltés, és megint változik a beállítások menüje. Ezekről itt olvashatsz bővebben:

8+1 újítás az Android O-ból

Várod már az új Androidot?

via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid