Négy olcsóbb mobilt is bemutatott a Nokia

0

Az MWC-n nem csak az öt hátlapi kamerás Nokia 9 PureView debütált a gyártótól, hanem egy sor olyan készülék is, amelyeket kifejezetten az olcsó szegmensbe szántak. Nézzük, mint tud a Nokia 4.2, a 3.2, az 1 Plus és a Nokia 210.

A legkisebb, és egyben legolcsóbb típus a Nokia 210, melynek minden bizonnyal örülni fognak az idősebbek, hiszen egy fizikai billentyűzettel ellátott modellről van szó. Sokan bizonyára ráncolják a homlokukat a telefon láttán, ám a mai napig hatalmas igény van az ilyen klasszikus kialakítással bíró készülékekre, az ára pedig csak még vonzóbbá teszi majd.

A Nokia 210-ről sokat nem lehet írni, hiszen a nyomógombok felé mindössze egy 2,4 colos QVGA kijelző fért, hátulra pedig egy VGA felbontással bíró kamerát szereltek, melyet LED villanóval is elláttak. A mobilon a Nokia saját S30-as szoftvere fut, melyet okosnak nevezni költői túlzás lenne, de a fontosabb appok, mint az Opera Mini böngésző, a Facebook, és a jó öreg Snake is megtalálható rajta, de egy alap szintű Mobile Store is létezik rá. A Gameloft alapvető játékai is beszerezhetőek, és az MP3 lejátszó, illetve az FM rádió is jó szolgálatot tesz majd a felhasználóknak.

Az akkumulátor méretét nem árulták el, de kifejezetten jó üzemidőt ígérnek, amit el is várunk a legendás Nokia mobilok ük-ükunokájától. Az árcédulába nehéz lenne belekötni, 12.999 Ft-os ajánlott fogyasztói áron kerül majd a magyar boltok polcaira a műanyag burkolattal rendelkező Nokia 210. Ennyiért iszonyat jó vétel lehet majd azoknak, akik csak egy megbízható, és egyszerűen használható telefonra vágynak.

A Nokia 1 Plus, a Nokia 1 utódjának tekinthető, amelyet még tavaly mutatott be a gyártó. Ez már az okostelefonok armadáját erősíti, bár mindezt csak a hátsó sorból, ám kifejezetten takarékosan teszi. Az Android 9.0-ra épülő Android Go verzióját futtató telefon 5,45 colos IPS kijelzőt (480 x 960) kapott, amely 18:9-es képaránnyal rendelkezik, így ezen már azért bőven el lehet böngészni, melyhez jól jön majd a 2.500 mAh-s akkumulátor is.

Az MT6739-es chipre esett a Nokia választása, és a négymagos megoldás mellé 1 GB memóriát rakott, így nem ezen fognak a fiatalok Fortnite-ozni, de nem is erre találták ki. A 8 GB-os háttér tovább bővíthető, így olcsóbb multimédiás eszközként korrekt szolgálatot tehet a Nokia 1 Plus, az Android Go-ra optimalizált programok pedig minden bizonnyal szépen elfutnak majd rajta (pl. Youtube Go).

A kamera ráncfelvarrását is érdemes még megemlíteni, hiszen a 8 MP-es hátsó kamera, és az 5 MP-es előlapi modul már nem hangzik olyan rosszul, ráadásul utóbbit Beauty móddal is ellátták. A piros, fekete és kék színárnyalatokban elérhető sallangmentes mobil szintén márciusban kerül a boltokba, és 34.990 Ft-ot kérnek majd érte, ami elsőre azért kicsit talán húzósnak tűnhet.

A Nokia 3.2 szintén utódnak tekinthető, és bár a gyártó számozása tökéletes átlátható (az első szám a mobil típusát jelöli, a második a verziószámot), mégis bizonyára sokaknak nehéz lesz különbséget tenni közöttük. A jó hír, hogy ez a modell viszont sokat fejlődött az elődhöz képest, így egész jó vételnek ígérkezik.

A 6,26 colos HD+ felbontású kijelző aprónak nem nevezhető, és a drágább modellekhez hasonlóan egy apró szenzorsziget kapott. Ennek köszönhetően számottevően csökkent a kávák vastagsága, és bár a készülék mérete egy picit megnőtt az elődhöz képest, ám annak mindössze 5.2 colos kijelzője volt.

A Snapdragon 429-es chip egész frissnek tűnik, és itt már memóriából is többet kapunk. Több modell is forgalomba kerül belőle , hiszen 2 vagy 3 GB RAM-mal, illetve 16 vagy 32 GB háttértárral (bővíthető) is választható lesz a mobil, amely tagja az Android One programnak, így a frissítések miatt sem kell majd fájnia a fejünknek. Hátul már duál kamerával találkozhatunk (13 + 5 MP), elöl pedig egy 5 MP-es optikával lőhetjük a képeket.

Kapunk Bluetooth 4.2-t, 4G támogatást, FM rádiót, értesítési LED-et, és nem maradt ki az azonosításban segítséget nyújtó ujjlenyomat-olvasó sem. Az akkumulátor 4000 mAh-s, ami kifejezetten jó üzemidővel kecsegtet. A Nokia 3.2 készülék fekete és acél színekben érkezik, és 2019. május elejétől lesz elérhető, mégpedig 49.990 forintos ajánlott fogyasztói áron (azt még nem tudni, hogy ez az ár melyik verzióra vonatkozik).

A Nokia 4.2 esetében már bekavarhat a számozás, mivel a látszat ellenére ennek nincs közvetlen elődje, nem létezett Nokia 4 vagy 4.1. A készülék kinézete nagyon hasonlít a fentebb említett 3.2-es típushoz, viszont valamennyire kompaktabb lett annál.

A készülék egy 5,71 colos, 720p-s kijelzőt kapott, ugyanolyan vízcsepp alakú notch-csal, min a Nokia 3.2, ám a hátlap már jóval szemrevalóbb, mivel ez már nem műanyagból, hanem üvegből készült. Ebben a típusban már a Snapdragon 439 dorombol, Adreno 505-ös GPU-val megspékelve, amely mellé szintén 2 vagy 3 GB RAM-ot, illetve 16/32 GB háttértárat kapunk, utóbbit pedig természetesen bővíthetjük is.

Hátul duál kamerát (13 + 2 MP) találunk autófókusszal és LED villanóval ellátva, és az éjszakai mód sem maradhatott ki. A szenzorsziget egy 8 MP-es szenzort tartalmaz, amelyet némi AI funkcióval is elláttak. Érdekesség, hogy a Nokia 4.2 már dedikált Google Asszisztens gombbal érkezik, amely jó hír a funkció kedvelőinek.

Az ujjlenyomat-olvasó hátra került, és ezúttal sem maradt ki az FM rádió, az értesítési LED, vagy a 4G támogatás, ráadásul ez a modell már NFC képes, így nincs akadálya a mobillal való fizetésnek sem. Megjelenéskor már Android 9.0-val érkezik, és itt is 3 évig garantálják hozzá a frissítéseket. A 3000 mAh-s aksival szerelt Nokia 4.2 fekete vagy rózsaszín homok színekben érkezik, és áprilistól válik elérhetővé, méghozzá 69.990 forintos fogyasztói áron.

Forrás: Nokia

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid