Hajlítható telefon és okosóra keveréke lett a ZTE Nubia Alpha

0

A hajlítható telefonok hajnalán, ahogy egyre több ilyen jellegű masina lát napvilágot, szinte minden figyelem ezekre a készülékekre irányul. A termékkategória még messze nem nevezhető kiforrottnak, ám már itt is van az első hibrid gépezet, ami egy hajlítható okostelefon és egy okosóra nászából fogant. A ZTE Nubia Alpha mintha egy sci-fi történetből ugrott volna elő, futurisztikus dizájnnal, és számos érdekes jellemzővel igyekszik levenni minket a lábunkról, nem kevés sikerrel.

A ZTE különlegessége 4 colos flexibilis megjelenítővel rendelkezik, az OLED panel a Visionox gyártmánya. Mivel inkább óra ez a konstrukció, a képernyő is inkább vékonyabb és hosszabb, ez pedig 36:9 képarányban, valamint 960×192 pixel felbontásban testesül meg.

Hardveres szempontból is inkább órával állunk szemben, hiszen a mutatós dizájn Snapdragon 2100 lapkakészletet, plusz 1 GB RAM-ot rejt magában, 8 GB belső tárhellyel, ami a gyártó szerint elegendő lesz 1000 dal tárolására.

A hibrid gépezet egy teljesen saját fejlesztésű operációs rendszert futtat, amit gesztusokkal tudunk vezérelni, mindaddig, amíg le nem merül a szerkezetbe szerelt 500 mAh kapacitású akkumulátor. A Nubia emberei szerint akár két napig is bírhatja a telep egyetlen feltöltéssel.

Aztán kiderül, hogy mégiscsak telefon is ez egy kicsit, mivel saját 4G modeme van, ami eSIM révén működik, a Nubia Alpha másik verziója pedig Bluetooth kapcsolaton keresztül párosítható a mobilunkkal, és WiFi-n keresztül érhető el a világháló végtelen birodalma. Tehát létezik többféle változat, az egyik inkább okosóra akar lenni, míg a másik a telefonok babérjaira tör. Amennyiben szeretnénk, fényképeket is lehet készíteni ezzel az eszközzel, mégpedig egy 5 megapixeles érzékelő segítségével, amelynek rekeszértéke f/2.2

A Nubia Alpha anyagát tekintve rozsdamentes acél, a képernyőt pedig hőrezisztens polimid bevonattal látták el. Persze a felvágósaknak lesz Gold verzió, amit 18 karátos arannyal vonnak be, egyébként mindkét változat vízálló. A ZTE terméke a szokásos okosórás fitnesz funkciókat is tudja, van pulzusszámláló, lépésszámláló, és képes figyelni az alvási ciklusokat.

A kizárólag Bluetooth modemmel rendelkező kiszerelés áprilistól lesz kapható, és csupán fekete színben lehet majd választani, az ára pedig 450 euró körül alakul.

Az eSIM modell 550, illetve 650 eurós áron vásárolható meg, utóbbi ár a Gold verzióra vonatkozik. Elsőként a China Unicomhoz jut el a termék, majd a harmadik negyedévben megérkezik Európába és Észak-Amerikába is.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid