Nekimentek a Samsungnak a félrevezető vízállóság miatt

0

A Samsung csúcsmobiljainak egyik nagy előnye a vízállóság, amit a gyártó gyakran ki is emel a reklámokban. Az ausztrál versenyhivatal azonban úgy gondolja, hogy a vállalat egyáltalán nem korrekt ezen a téren, sőt, szabályokat sért.

Ausztrália versenyhivatala, az ACCC (Australian Competition and Consumer Commission) feljelentette a Samsungot a félrevezető Galaxy S10 promóciók miatt. A hivatal szerint több, mint 300 hirdetésben utalt arra a vállalat, hogy a készülékeik sósvizes környezetben is használhatók, miközben az IP68-as tanúsítvány csak édesvízre vonatkozik.

A hatóságok szerint a reklámok miatt a felhasználók azt hihetik, hogy a mobilok az Ausztráliát körülvevő tengervízben is használhatók, már a kampány neve is ezt sugallja (“Built for Australia”).

Az ACCC úgy véli, hogy a Samsung nem végzett arra vonatkozó teszteket, hogy a tengervíz hogyan hat készülékekre, mennyire befolyásolja azok élettartamát. A vízállóság nagyon fontos szempont az ausztrál vásárlók körében, és a hivatal szerint a Samsung tisztességtelen előnyhöz jutott a versenytársaival szemben a reklámok révén.

Via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid