Nélkülözhetetlen kiegészítők az új okostelefonod mellé

1

Ha karácsonyra egy új okostelefont kaptál és még nem tapasztaltad, hogy mennyire sérülékeny és kiszolgáltatott egy ilyen készülék csupaszon, akkor van Neked néhány hasznos tippünk a Smart Clinic jóvoltából.

Jogosan merülhetnek fel azok a gondolatok benned, hogy egyáltalán miért van szükséged tokra és üvegfóliára. Az ehhez hasonló kérdésekre három fontos okot is tudunk mondani, amelyekre lehet, hogy nem is gondoltál.

Az első és a legalapvetőbb a telefonok szerviz eljárásának a díja. Ha megfigyeled a mostani árakat, hamar rájöhetsz, hogy egy-egy kijelzőcsere hatalmas összegeket emészt fel. Sokkal nagyobbakat, mint azt először gondolnád. Nem ritka eset, hogy 2-3 kijelzőcsere árából már egy teljesen új készüléket is tudnál venni.

Második szempont az emberi hiúság, amit szintén érdemes szem előtt tartani. Ha valaki rááldoz több tízezer, vagy akár több százezer forintot egy új okostelefonra, elvárja, hogy a küllemén is megmutatkozzon a készülék árazása. Márpedig egy összeroncsolódott és összekarcolódott telefon nem mutat túl jól.

A harmadik ok, amire eddig talán nem is gondoltál, hogy idővel le szeretnéd majd cserélni. Most úgy gondolod, hogy nagyon hosszú ideig veled marad, de amilyen gyorsan fejlődik a technika, 2-3 éven belül a mai telefonok elavulttá fognak válni. És amikor már új telefonon töröd a fejed, számítani fog, hogy mennyiért tudod eladni a régit. Kisebb leverődések, nagyobb karcolódások több tízezer forinttal is csökkenthetik az egyébként tökéletesen működő készüléked árát.

Lássuk azokat az elhagyhatatlan kiegészítőket, amelyek a telefonod épségéért fognak a következő években felelni.

Ameddig magát a telefont roppant odafigyeléssel meg tudod védeni a nagyobb ütődésektől, a kijelzőjét nem fogod tudni a karcolódásoktól. Legyen bármilyen készülék, annak a kijelzője akár normál zsebben hordástól is megkarcolódhat. Ráadásul a kijelző karcolódása az egyik olyan esztétikai hiba, ami a legtöbbet elvesz a telefon értékéből.

Erre a problémára jelent megoldást a karc- és ütésálló üvegfólia.

Azt javasoljuk, a fóliát olyan hamar helyezd fel a telefonodra, amennyire csak tudod. A sima, egyszerű fóliákkal ellentétben, amik tényleg csak a minimális hajszálkarcok ellen védik a készüléked kijelzőjét, az üvegfólia a törés ellen is védelmet nyújt. Ez azt jelenti, hogy az ütődésekkor felszabaduló energiák az üvegfólián fognak összpontosulni, és azt roppantják meg. Tehát, a kijelződ helyett majd csak a fóliát kell rajta lecserélned.

Az üvegfóliák közös jellemzője, hogy a kijelzőket nem takarják le teljesen, egy pár milliméternyi hely marad a telefon váza és annak fóliája között. Erre azért van szükség, mert így sokkal könnyebben és tartósabban ragadnak az előlaphoz, ergo több idő múlva kezdenek el leválni róla.

Az üvegfóliák kristálytiszták és teljesen átlátszók, tehát egyáltalán nem fognak zavarni téged mobilozás közben. Ne tartson vissza a vásárlástól az a téves gondolat, hogy a készüléked kijelzője az üvegfólia miatt kevésbé lesz érzékeny, ilyet egyáltalán nem fogsz tapasztalni. Ráadásul, mivel az egyik legnépszerűbb kiegészítőről beszélünk, ezért a legtöbb mobilra kapható, üzletünkben az alább felsorolt márkájú okostelefonokra találsz üvegfóliákat:

Most, hogy már a telefonod kijelzője védelméről gondoskodtál, ne feledkezz meg a többi részéről sem. A telefonok hátlapja ugyanúgy karcolódik, mint a képernyőjük, az oldalán található gombok is könnyen sérülhetnek, és egy-egy nagyobb ütés után a váza is el tud deformálódni.

Nincs olyan telefontok, ami minden embernek megfelelne. Azonban létezik sokféle, amelyek közül bőven válogathatsz, hogy megtaláld a neked leginkább megfelelőt. Mi most négy tulajdonság alapján soroljuk őket, és mindegyik fajtából bemutatunk egyet-egyet.

Karc- és ütésálló átlátszó telefontok – Spigen Liquid Crystal

Mondhatjuk, hogy ez a tokok egyik legnépszerűbb kategóriája, mivel rendszerint az eladási listák csúcsán szerepel. Ahogy a bevezetőben említettük, ha valaki egy modern, drágább telefont vásárol, szereti megtartani annak eredendő szépségét és vékonyságát. Azaz, nem szeretné nagyobb, vastagabb tokok mögé rejteni és kényelmetlenül használni, akár nagyobb védelem mellett is.

A Spigen figyelt a felhasználói véleményekre, ezért született a Liquid Crystal széria. A tok annyit tud, amennyit egy átlagfelhasználó elvárna tőle. Azaz tökéletesen simul a készülékre, kristálytisztán átlátszó, áramvonalas kialakítása tényleg impozáns, fogása kellemes és illeszkedése tökéletes. A kisebb karcolódások és kisebb ütések nem okozhatnak neki problémát. Azaz, ha nem nyüstölöd túlzottan a készüléked, a Liquid Crystal lesz számodra a tökéletes választás. Üzletünkben számos okostelefonra kapható ez a védőtok.

Kártyatartós karc- és ütésálló telefon tokok – BMW Book Case

Kíváncsi vagy arra, hogy mi születik egy pénztárca és egy autógyártó telefontokjának találkozásából? Ismerd meg a Samsung Galaxy S7-re kapható BMW Book Case okostelefon tokot. Ez a termék teljesen más dimenzióba röpít el téged a hagyományos telefontokoknál. A valódi bőr borítása exkluzív kisugárzást ad a készülékednek, amelyet 360°-ban vesz körül. Így nem csak a hátlapja kap védelmet, hanem a telefon kijelzője is.

A legtöbb kártyatartós telefontok leginkább az idősebb, komolyabb korosztálynak való. A BMW Leather Book készítésekor azonban sikeresen ötvözték a fiatal lendületes vonalakat a visszafogott elegáns külsővel, így bármilyen korosztálynak ajánlott. A tokból természetesen nem maradt ki a kártyatartó zseb, miután felnyitottad, a bal oldalába csúsztathatod az irataidat. Ha egy olyan telefontokra vágysz, amely többet nyújt az átlagnál, praktikus, mégis fiatalos, akkor a BMW Book Case okostelefontokot javasoljuk neked.

Üzletünkben Samsung Galaxy S7 EDGE-re 12.990 forintos áron rendelheted meg.

Kemény és extra védelmet nyújtó telefontok – UAG Composite

Az előző két bemutatott tokhoz képest, most egy igazi nagyágyút mutatunk be. Az UAG Composie-ot arra tervezték, amire a tokok leginkább valók. Hogy védjen. Abban pedig tökéletesen teljesít. Az egyedi formatervezésű tokok tényleg nem a megszokott lágyabb vonalakat hozzák. Az UAG márka termékeinek további érdekessége, hogy forgalomba helyezés előtt katonai teszteknek vetették alá őket.

Egyaránt jellemző rájuk, hogy pehelykönnyű súlyúak, és a telefonra tökéletesen illeszkednek. Ez azt jelenti, hogy a kivágásaik pontosak, nem árnyékolják a kamerát, és tölteni is lehet bennük a készüléket. Sarkain megerősített védelemmel vannak ellátva, amelyet plusz réteg borít. Ezeket a tokokat akkor használod ki igazán, ha kihívások elé állítod őket, így szinte megkövetelik az extrém körülményeket. Az UAG Composite ütésálló tokot az alábbi linkekre kattintva tudod megrendelni:

Hajlékony és rugalmas átlátszó telefontok – Ultra Hybrid

Ennél a pontnál kicsit csalunk, hiszen olyan tokot mutatunk be, amely akár csak a Liquid Crystal, teljesen átlátszó. Az átlátszó tokok előnyeit már fentebb kiveséztük, így az Ultra Hybrid rugalmas belső vázáról ejtenénk pár szót. Több féle technológiával próbálják a gyártók a telefontokok legnagyobb védelmét elérni, egy módszer ebből az, ha maga a telefontokot nem tökéletesen keményre tervezik, hanem rugalmas elemeket is építenek bele.

A rugalmas anyag segít jobban elvezetni az ütésekkor keletkező rezgéseket és energiákat a készülékről, ezzel gátolva, hogy azoknak váza megrepedjen és megtörjön. Habár akkora védelmet nem jelent, mint az UAG Composite tok, de ha olyat keresel, ami szinte észrevehetetlen és a mindennapi ütősédeket, karcolódásokat kivédi, akkor megfelelő alternatíva lehet az Ultra Hybrid. A tokot 7 490 forintos áron rendelheted meg LG V10 készülékre ezen a linken.

Ahogy említettük a bevezetőben rengeteg különböző tok van jelen a piacon, a gyártók igyekeznek az emberek minden igényének megfelelni. Mi a legnépszerűbb fajtákat mutattuk be. Ha a cikk végére érve nem találtad meg azt, amit te keresel, nézz körül az oldalunkon, hogy hátha rábukkansz a keresett kiegészítődre.

via Smart Clinic

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid