Alig fognak frissítést kapni a nemrég debütált a OnePlus mobilok

0

2020-ban az embereknek több baja is van annál, semmint drága telefonokat vegyenek, és pont emiatt a cégek igyekeznek nyitni az olcsóbb kategóriák felé. Így tett a OnePlus is a Nord mobilokkal, de a nemrég bemutatott N10 és N100 készülékekről sajnos rossz híreink vannak: sokkal kevesebb frissítést fognak kapni, mint amit a vállalattól megszokhattunk.

Szóval ezek a telefonok idén debütáltak, és igazából a belépőszintet, illetve a középkategóriát erősítik, átlagos felhasználóknak akár ideális választás is lehet bármelyik. A mobilok Android 10 rendszerrel jöttek, és bár még a következő főverziót elvileg meg fogják kapni, ezzel részben véget is ér majd a támogatásuk, nem lesz több nagy frissítés rájuk. A OnePlus ezt teljesen hivatalosan elismerte az Android Central munkatársainak, és azt is hozzátették, hogy a Nord N10 és a Nord N100 még két évig kapni fogja a biztonsági foltokat, de ez is afféle Google által javasolt minimum, ami alá cinkes merészkedni.

OnePlus Nord N10

Miért olyan érdekes, fura, esetleg kellemetlen ez? Nos, leginkább azért, mert olyan telefonok, mint például a OnePlus 3 és a OnePlus 3T összesen négy teljes verziót is kaptak a zöld robotos rendszerből, kezdték a karriert Android 6 Marshmallow-val majd eljutottak egészen a pitéig, vagyis frissültek Android 9 rendszerre. A OnePlus 6 már 3 rendszert is megkapott, és várhatóan még a következő Android is eljut rá. Oké, ezek prémium zászlóshajó(gyilkos) telefonok, így érthető a törődés, de azért a OnePlus esetében többet vártunk volna az alacsonyabb kategóriákban is. Pláne, hogy a HMD Global még az olcsóbb telefonokat is nagyon lelkiismeretesen frissen tartja, ezért egyébként nemrég elismerést is kapott a vállalat, ami a Nokia nevet licenceli már egy ideje.

OnePlus Nord N100

A lényeg tehát az, hogy a OnePlus Nord N10 és N100 nem jelent prioritást a kínai cég számára, ezekre a gyártó csak mint afféle olcsó belépőkre gondol, amelyekkel be tudja csalogatni a felhasználókat a saját ökoszisztémájába. Pedig nem valami sok telefonból áll az a bizonyos portfolió, ez a két modell is megérdemelné a főverzió frissítéseket. Persze nem lehetetlen, hogy később jófejségből mégis kapnak újabb rendszereket ezek a mobilok, de egyelőre nem érdemes reménykedni, erről sajnos most maga a OnePlus biztosított bennünket. Ti mit gondoltok erről?

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid