Nem lehet majd Play Áruházat tenni a Huawei Mate 30 mobilokra?!

0

Korábban arról hallhattunk híreket, hogy valahogy meg lehet majd oldani a Play Áruház feltelepítését a Huawei Mate 30 telefonokra, most azonban ezzel ellentétes információk hangzottak el a készülékek bemutatóján.

Ha esetleg lemaradtál volna, akkor eláruljuk, hogy az USA tiltása még érvényben van, így az új Huawei mobilok nem kaptak Android-licencet, emiatt nem lehet rajtuk Play Áruház és más Google szolgáltatások. Maga az Android rendszer persze adott, de annak csak a lecsupaszított, nyílt forráskódú verzióját használhatja a gyártó. Ezzel nem is lenne annyira nagy gond, hiszen ráteszik az EMUI 10 felületet, és észre sem lehet venni a különbséget, csak azok a fránya Google-alkalmazások…

Gyárilag tehát biztosan nem lesz Play Áruház és semmilyen Google-ös szolgáltatás a mobilokon, és a hírek szerint a Huawei fogyasztói üzletágának vezére, Richard Yu azt mondta a riportereknek az eseményen, hogy utólag sem lehet majd feltenni a Play Store-t a telefonokra. Gyárilag csak a vállalat saját alkalmazásboltja, az AppGallery lesz elérhető, ezen kívül az Amazon App Store-t lehet majd felrakni, vagy külső forrásból telepíteni az appokat.

A Google szolgáltatásait a Huawei saját megoldásokkal igyekszik pótolni (Huawei Mobile Services), de egyelőre kevés konkrét információnk van ezekről. Sőt, a nehézségek miatt az európai megjelenés ideje is kérdéses, lehetséges, hogy csak később, és nem is minden országban jelennek meg a Mate 30 telefonok. Első körben csak Kínában lehet majd megvásárolni az újdonságokat, az árakat viszont már elárulta a Huawei:

  • Huawei Mate 30 6+128GB: 799 euró (~266 ezer Ft)
  • Huawei Mate 30 Pro 8+128GB: 1099 euró (~366 ezer Ft)
  • Huawei Mate 30 Pro 5G 8+256GB: 1199 euró (~399 ezer Ft)
  • Porsche Design Huawei Mate 30 RS 12+512GB: 2095 euró (~697 ezer Ft)

Kapcsolódó cikk: Huawei Mate 30 és Mate 30 Pro bemutató

Te vennél telefont Play Áruház nélkül?

Forrás: Twitter

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid