5G-s kagylótelefon jön a Samsungtól

0

A Samsung minden évben tesz egy fontos lépést annak érdekében, hogy a flip, avagy kagyló kialakítású mobilok ne tűnjenek el, mégpedig azzal, hogy piacra dob egy Android rendszerű okostelefont ezzel a formatervvel. Habár a szóban forgó W széria eddig sosem hagyta el Kínát – legalábbis hivatalosan -, azért nem hátrányos tudni arról, hogy a W2019 hamarosan utódot kap, mégpedig 5G modemmel a belsejében.

A szóban forgó készülék neve Samsung W20 5G lesz, és néhány dolgot már most is tudni lehet róla, hála többek között Ice Universe-nek, aki már többször látta el a tech világot jó tippekkel, értesülésekkel. Ő dobta fel az internetre azt a képet, amit egy kínai expón készítettek egy olyan plakátról, amin a kérdéses mobil neve szerepel. A W széria flip mobiljait általában ősz végén szokták bemutatni és a boltok polcaira pakolni, tavaly például novemberben jelent meg a W2019. A készülék abszolút felsőkategóriás masina volt Qualcomm Snapdragon 845 chipsettel a belsejében, és további, a prémium lapkához méltó jellemzőkkel, no meg persze a klasszikus flip kialakítással. Habár azt még nem tudni, hogy az újdonság milyen hardveres jellemzőkkel fog rendelkezni, gyanúink szerint Qualcomm Snapdragon 855 vagy 855+ alá nem adja a koreai gyártó, és különböző szóbeszéd szerint a belső tárhely is méretes lesz a maga 512 GB-os kapacitásával.

Ha most azon gondolkozol, vajon egy ilyen mobilt miért nem jelentetnek meg nemzetközileg, a kérdésed teljesen jogos. Az igaz, hogy a Samsung kagyló kialakítású okostelefonjait nem hivatalosan eddig is be lehetett szerezni kisebb kereskedők jóvoltából, ám ezek leginkább szürke importos példányok, amiket egyáltalán nem Kínán kívülre szánt a cég. Az indokok között elsősorban az ár lehet meghatározó, hiszen példának okáért a W2019 1200 dollárnak megfelelő jüanért jelent meg, és ez csupán az alapmodell volt. A W20 5G ennél többe kerülhet a spekulációk szerint, globális piacon pedig biztosan magasabb volna az a bizonyos vételár.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid