Nem lesz elérhető a Fortnite a Google Play Áruházban

0

Az Epic Games bejelentette, hogy napjaink egyik legnépszerűbb játékát nem teszik elérhetővé a Google virtuális áruházában. Pánikra azért semmi ok, egyszerűen csak máshonnan kell majd letöltenünk.

Az utóbbi idők egyik legmeghatározóbb játéka a Fortnite, éppen ezért iszonyatos mennyiségű pénz van benne. Nem véletlen, hogy az Epic Games próbálja elkerülni, hogy a bevétel egy része más zsebébe vándoroljon. Tim Sweeney, az Epic Games CEO-ja erősítette meg, hogy a hamarosan megjelenő játékot csak közvetlenül az oldalukról lehet majd letölteni.

Ennek valószínűleg tisztán anyagi okai vannak. A Google az Apple-höz hasonlóan a programok bevételének 30%-ára tart igényt, amit így meg lehet kerülni, mivel ez csak a Play Áruházon keresztül letöltött appokra vonatkozik (a program megvételére és a mikrotranzakciókra egyaránt).

Ezt a legtöbb cég sokallja, és Sweeney is ebbe a táborba tartozik. Ez valahol érthető, hiszen igazi arany tojást tojó tyúkról van szó. A Fortnite már több mint 1 milliárd dollárt hozott össze a különböző platformokon, és csak az iOS-en 15 millió dolláros bevételt generált a megjelenés utáni első 3 hétben.

Érdekes esetről van szó, mivel igazából senki nem hibás, mégis a felhasználók járhatnak rosszul (biztosak lehetünk benne, hogy sokan töltenek majd le kártevőkkel fertőzött változatot kamu oldalakról). Az Epic Games viszont nyilván minél többet akar, hiszen saját terméket fejlesztettek, melyet a megjelenés után sem hagynak magára, folyamatosan dolgoznak majd vele, és szervereket is biztosítanak a játékosoknak. A Google álláspontja szintén érthető, hiszen ők szolgáltatást nyújtanak, melynek költségei vannak.

Mindenesetre örülhetünk, hiszen hamarosan Androidra is megérkezik a Fortnite, és legalább lehetőségünk lesz játszani vele. Mi pedig az javasoljuk nektek, hogy nagyon figyeljetek majd rá, és kizárólag az Epic Games hivatalos oldaláról telepítsétek azt.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid