Nem lesz gyenge a Sharp új, vízálló csúcsmobilja

0

A Huawei-Leica szövetség mintájára a Sharp is egyesítette erejét egy prémium kamerákkal foglalkozó gyártóval, a Ricoh-val. A japán cég hivatalosan is nevét adta a hamarosan érkező Sharp Aquos Zeta-hoz, ami nem csak a képrögzítő apparátust tekintve lesz nagyon vagány okostelefon. 

A Sharp üdvöskéje vízálló házzal kápráztat majd el minket, amelynek oltalmában olyan hardveres összetevők végzik a dolgukat, mint egy Qualcomm Snapdragon 820 chipset, illetve a mellépakolt 3 GB RAM. A megjelenítő felbontása Full HD lesz, a panel IGZO technológiát használ, a képátló pedig 5.3 col, amihez meglehetősen vékony káva társul. Persze láttunk már ennél durvább, laptopokat megszégyenítő rendszermemória mennyiséget és képernyőfelbontást, de úgy hiszem a fenti jellemzők is nagyon rendben vannak.

shapr aquos zeta

A hátlapi kamera is a legnagyobbakéval vetekszik, hiszen 22.6 megapixeles felbontásban rögzíti a múlandó pillanatot, ráadásul ahogyan az előbb említettem, a szenzor magán hordozza a Ricoh áldását is, ami mindenképpen igazolás a minőségre. Sajnos nem tudni, hogy pontosan milyen módon, és mennyire vett részt a kameragyártó az apparátus megalkotásában. Lehet, hogy a hardver is tőlük van, de az sem lehetetlen, hogy csak a hozzávaló szoftvereket fejlesztették, ez még jelenleg nyitott kérdés. Az előlapi kamera egyébként 5 megapixeles képeket készít.

A mobil kapható lesz zöld, fekete és fehér színekben, de a pontos ár még nem ismert, és minden bizonnyal első körben Japánban jelenik majd meg a készülék.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid