Nem lesz több frissítés a Samsung Galaxy S7 mobilokra

0

A Galaxy S7 és a Galaxy S7 edge 2016-ban jelent meg Android 6.0-val, majd megkapták a 7-es és a 8-as főverziót is. Az Android 8.0 2018-ban érkezett meg a telefonokra, ami az utolsó nagyobb frissítésük volt, de további javítások, biztonsági csomagok később is jöttek. A múlt hónapban azonban ennek is vége szakadt.

A Samsung eltávolította a Galaxy S7 és az S7 edge mobilokat arról a listáról, amelyen a negyedéves biztonsági javításokat kapó készülékek szerepelnek. Mindkét telefonra kiadták múlt hónapban a 2020 márciusi biztonsági csomagot, és úgy néz ki, hogy ez volt az utolsó frissítésük.

Ebben egyébként semmi meglepő nincs, a Samsung 4 év szoftveres támogatást ígért a mobilokra, és múlt hónapban le is telt ez az idő. Nagyobb verziófrissítések pedig 2 évig szoktak jönni a gyártó csúcsmobiljaira, és ez is teljesült az S7 széria esetében.

Egyébként nem teljesen kizárt, hogy a későbbiekben kapnak még valamilyen javítást a mobilok, de csak akkor lehet ilyesmire számítani, ha valami kritikus hibát, sebezhetőséget fedeznek fel. A készülékek támogatása viszont már hivatalosan is véget ért, és azért valljuk be, egyáltalán nem nevezhető korainak a 2016-os modellek nyugdíjazása.

A széria harmadik tagja, az S7 Active, valamivel később érkezett, 2016 júniusában, ez még kapja a negyedéves biztonsági frissítéseket, de a következő valószínűleg már itt is az utolsó lesz.

Via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid