Nálunk nem lesz kapható a Huawei Mate 20 (frissítve: mégis!)

0

A Huawei már hivatalosan is elismerte, hogy október 16-án mutatja be a Mate 20 és Mate 20 Pro készülékeket, egy londoni rendezvény keretein belül. Annak ellenére, hogy európai helyszínt választott a cég a bemutatóhoz, a Mate 20 állítólag nem lesz elérhető a kontinens minden országában – derült ki a legfrissebb értesülésekből.

  • Frissítés: azt az információt kaptuk a Huawei hazai képviseletétől, hogy a Mate 20 és a Mate 20 Pro is meg fog jelenni Magyarországon. A cikk további része már nem aktuális!

 

Roland Quandt az elmúlt években nevet szerzett magának mint megbízható szivárogtató, és most azt állítja, hogy a vállalat leginkább a prémium Mate 20 Pro mobilra igyekszik majd fókuszálni Európában, míg az alapmodell kissé háttérbe fog szorulni. Ennek köszönhetően az erősebb készülék szinte minden európai országban kapható lesz, és lényegében a termékcsalád reklámhadjáratának is ez a modell lesz a középpontjában.

Így aztán azok számára, akik megelégednének az alapváltozattal, rossz hírrel vagyunk kénytelenek szolgálni. Állítólag a telefon a legtöbb európai piacon nem fog megjelenni, csupán néhány szerencsés és kiválasztott országban lesz kapható. A mobil várhatóan Olaszországban, Spanyolországban, Dániában, Finnországban és Norvégiában kerülhet a boltok polcaira.

Az olcsóbb változat forgalmazásának korlátozása valószínűleg a legtöbb rajongónak nem fogja elnyerni a tetszését. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy nem ez az első eset, hogy a Huawei így tesz. Tavaly a Mate 10 csupán tizenöt országban kapott globális forgalmazást, míg a Mate 10 Pro számos régióban elérhetővé vált. Ha emlékeztek, hivatalos forgalmazásban nálunk sem volt kapható az alap verzió, így nagy valószínűséggel most is kimaradunk a szórásból.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid