A nemzetközi piacokon is megjelenik a belépőszintű Redmi A3X

0

A Redmi még februárban leplezte le a belépőszintű A3 készüléket, amely most némileg módosítva, de A3X néven eljut a nemzetközi piacokra is. Habár a globális elérhetőség és az árazás részleteit nem közli, a Xiaomi weboldalára kitett terméklap arra utal, hogy a pénztárcabarát okostelefon hamarosan világszerte forgalomba kerülhet.

Az tény, hogy a drága, csúcskategóriás okostelefonok a legérdekesebbek, azért félszemmel figyelnünk kell az alsóbb árszegmensek fejleményeit is, hiszen ezek a készülékek is legalább annyira mozgásban tartják a piacot. A Redmi A3X a már megjelent Redmi A3 egy még megfizethetőbb változata. Az újdonság belsejében Unisoc Tiger T603 lapkakészlet teljesít szolgálatot, ami némileg visszalépést jelent a Redmi A3 esetében alkalmazott MediaTek Helio G36-hoz képest.

A lapkakészlet mellé kiszereléstől függően 3 vagy 4 GB LPDDR4X RAM, valamint 64 vagy 128 GB eMMC 5.1 háttértár modul kerülhet. A belső tárhely bármikor bővíthető micro SD kártya segítségével, erre a célra egy akár 1 TB kapacitásút is használhatunk. Szerencsére a megjelenítőn nem butítottak, az továbbra is egy 6,71 hüvelykes, 1650×720 pixel felbontású, 90 Hz-es IPS panel, amelynek maximális fényereje elérheti az 500 nitet. Az okostelefon szerény hardverét egy 5000 mAh kapacitású akkumulátor látja el energiával, amely támogatja a 10 wattos töltést, és ezt USB-C porton keresztül veszi fel.

A választható színek

A Redmi A3X hátlapjára 8 megapixeles elsődleges kamera kerül, amelyet egy 0,08 megapixeles kiegészítő szenzor segít. Az előlapi kamera egy csepp alakú szenzorszigetben foglal helyet, felbontása 5 megapixel. A gyártó két főverziót ígér a készülék mellé, amelynek szoftveres támogatása egészen 2027-ig kitart majd. Korábbi értesüléseknek köszönhetően már tudjuk, hogy a mobil elsőként az indiai piacon teszi tiszteletét, ám az ottani debütálást követően megérkezik majd további régiókba is. A mikor, a hol és a mennyiért egyelőre mind nyitott kérdés.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid