Nincs és nem is lesz Qualcomm Snapdragon 836

0

A tavalyi év első felében a legtöbb csúcskategóriás okostelefon belsejében Qualcomm Snapdragon 820 volt található, majd 2016 második felében megérkezett a Snapdragon 821. A chipset az előd ráncfelvarrt változata volt kisebb változtatásokkal, teljesítménynövekedéssel. Az idei év csúcskategóriás lapkája a Snapdragon 835 viszont nem kapja meg a saját továbbfejlesztett változatát, vagyis a Snapdragon 836 nem létezik, és soha nem is fog létezni, ha igazak a legfrissebb szóbeszédek.

Nemrég napvilágot látott egy pletyka, amely szerint az említett lapkakészlet frissített verziója egyáltalán nem került legyártásra, így aztán például az idei Google referenciatelefonok belsejébe sem fog bekerülni. Pedig már több szóbeszéd volt arról, hogy a Qualcomm Snapdragon 836 fog dolgozni az idei Pixel mobilok burkolata alatt, azonban ha a legfrissebb értesülések igaznak bizonyulnak, ebből bizony nem lesz semmi.

Nem csupán a keresőóriás készülékeiről beszélték azt, hogy élni fognak a frissített lapkakészlet lehetőségeivel, egy időben ugyanezt pletykálták a Xiaomi Mi MIX 2 kapcsán is. A szeptember 11-én hivatalosan is bemutatásra kerülő telefon azonban már biztosan Snapdragon 835 chipsettel jön, ezt maga a Qualcomm erősítette meg.

A fentebb taglaltak ellenére nem érdemes egyelőre temetni a Qualcomm Snapdragon 836-ot, hiszen bár a forrás állítólag extrém módon megbízható, ebből egyelőre senki semmit nem erősített meg hivatalosan.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid